Ismét lesz Csabai Farsang: a szervezők 4-5 ezer látogatót várnak a programokra

2022. január 26. 13:57 | Vincze Attila

Ismét színes farsangi programokkal várja az érdeklődőket februárban a Csabagyöngye Kulturális Központ. A szervezők egy hónap alatt 12 rendezvénnyel készülnek, melyeken összesen 4-5 ezer látogatóra számítanak.

Szerdán mutatta be az intézmény a Csabai Farsang rendezvénysorozat programjait, melyben többek között helyet kapott a hagyományos télűző kiszebábégetés is. A kulturális központ igazgatója kiemelte, hogy a Csabagyöngye farsangi programjai két évtizedes múltra tekintenek vissza. Szente Béla elmondta, korábban csak egy hétig tartottak a februári események, néhány éve azonban már egy hosszabb fesztiválként tekintenek a farsangi időszakra. A tájékoztatón Kotroczó Henrietta, a Békéscsabai Turisztikai Egyesület elnökhelyettese arról beszélt, hogy idén több alkalommal is egy-egy hosszú hétvégére szóló komplex turisztikai programcsomagot állítanak össze, így tervezik február végére is.

– Szeretnénk együttműködni olyan intézményekkel, turisztikai szolgáltatókkal, amelyek a kulturális, illetve gasztronómiai hagyományok ápolását maguk is fontosnak tartják, hiszen ezek a város fő turisztikai kínálatának elemei. Ilyen szempontból a Csabai Farsang rendezvénysorozata egy tökéletes választás, hiszen a február 25-e és 27-e közötti hétvégén az események fókuszában pont a gasztronómia áll – fogalmazott.

Forczek Győző, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatóhelyettese hangsúlyozta, hogy a február elejétől hamvazószerdáig, azaz március 2-ig tartó időszakban a lehető legszínesebb programsorozattal készülnek.

– A Tavaszi Fesztiváltól vagy éppen az Őszi Művészeti Hetektől eltérően itt egy lazább, kötetlenebb rendezvénysorozatot terveztünk, ami azt jelenti, hogy a klasszikus művészetek, a klasszikus zene egy kicsit háttérbe szorul, és a könnyűzenéé, a nevetésé, valamint a hagyományoké lesz a főszerep. A 2022-es Csabai Farsangot alapvetően négy nagy programelemre fűztük fel – számolt be az igazgatóhelyettes. 

Farsangkor olyan ismert előadók lépnek majd fel az intézményben, mint a L'art pour L'art társulat, Fábry Sándor, vagy Demjén Ferenc, de lesz családi musical, pálinkarnevál és gyermek ledshow is. 

További programok »

FEL