Ismét „Közlekedik a család” Békésben

2021. május 18. 09:31 | Such Tamás

Interneten és a verseny napján, a békéscsabai helyszínen is lehet jelentkezni a népszerű vetélkedőre, amelynek fődíja egy Škoda Kamiq személygépkocsi. A családok mellett az iskolák is nyerhetnek.

 

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén is meghirdette a „Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedőt. A vállalkozó kedvű családoknak Békés megyében a tervek szerint június 12-én, szombaton lesz alkalmuk arra, hogy összemérjék tudásukat. Az időpont a járványhelyzet alakulásától függően módosulhat.

A szervezők az Automobil Körös Kft. Škoda Szalonjában, a Szarvasi út 74. szám alatt közlekedéssel kapcsolatos, játékos és tanulságos feladatokkal várják majd az érdeklődőket.

 

Közlekedik a család - forrás: police.hu

Közlekedik a család - forrás: police.hu

 

A kiírás szerint a két szülő mellett legalább egy 6 és 17 év közötti gyermeknek is részt kell vennie a versenyben. Feltétel, hogy legalább az egyik szülő rendelkezzen B kategóriára érvényes vezetői engedéllyel. A megmérettetésen a közlekedési szabályokra, az elsősegélynyújtásra és a rendőri karjelzésekre vonatkozó kérdések, gyakorlati feladatok is lesznek.

A versenyen legjobban teljesítő család képviseli majd megyénket az országos döntőn, amelyen a fődíj egy Škoda Kamiq személygépkocsi. A „Közlekedik a család” vetélkedőre előzetesen, a program weboldalán lehet regisztrálni, de a szervezők június 12-én, szombaton 9 órától a helyszínen is fogadják a jelentkezéseket. A rendezvény 13 óráig tart, azonban a feladatok körülbelül másfél óra alatt teljesíthetők, így 12 óráig lehet jelentkezni. Bővebb információ a +36304188229-es telefonszámon kérhető.

A verseny meghirdetői a rendezvény keretén belül nem csak a családokat szeretnék díjazni. Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság a 6 és 17 év közötti gyermekeket, fiatalokat oktató iskoláknak pályázatot hirdet.

Azoknak az oktatási intézményeknek, amelyeknek a képviseletében a legtöbb család vesz részt a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedő idei területi fordulójában, összesen 900 ezer forint értékű tan- és sportszert ajánlott fel. Az első helyezett intézmény 500 ezer, a második 300 ezer, a harmadik iskola pedig 100 ezer forint értékű ajándékot kap.

Kapcsolódó tartalom: 

Közlekedjen biztonságosan és nyerjen egy személyautót! - ORFK Kommunikációs Szolgálat

Forrás: police.hu

További programok »

Kék hírek

Méhtelepen talált rendszámot szerelt fel

Horgászni ment barátjával egy férfi, ezért a rendszám nélküli teherautójára egy talált hatósági jelzést rakott fel. Horgászat végeztével, hazafelé a járművel nekiütköztek egy villanyoszlopnak Békéscsaba külterületén. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.
08:14
FEL