Ismét fontos segítséget kapott a békéscsabai kórház gyermekosztálya

2022. június 14. 15:48 | Vincze Attila

A tavalyi évhez hasonlóan idén is támogatja a Kerekes Kft. és a Privát Élelmiszer üzletlánc a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórházának Gyermekosztályát. Az intézmény ezúttal csaknem egymillió forint értékű orvostechnikai eszközökkel lett gazdagabb.

Kedden érkeztek meg a békéscsabai kórházba a Dr. Réthy Pál Alapítvány számára adományként vásárolt orvosi eszközök. Az ebből az alkalomból tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Kerekes Kft. és a Privát Élelmiszer üzletlánc kiskereskedelmi partnerei nyolc megyei kórház gyermekosztályát támogatják összesen 17 millió forint értékű eszközadománnyal, ebből a csabai intézményt közel 965 ezer forint értékben. A Kerekes Kft. beszerzési vezetője elmondta, hogy a gyermekek gyógyítása, valamint egészségük megőrzése fontos feladat, ezért 2021 után ismét jótékonykodnak. 

– Tavaly pénzzel, idén pedig orvostechnikai eszközökkel támogatjuk a kórházakat, amelyeket az intézményekkel előre egyeztetve vásároltunk meg és adtunk át a számukra, hogy a lehető leghatékonyabban tudják használni a gyermekek gyógyulásához – fogalmazott Kerekes Tibor.

A Békés Megyei Központi Kórház orvosigazgató-helyettese hangsúlyozta, hogy az intézmény a gyermekek gyógyítását kiemelten kezeli, ezért a lehetőségeikhez mérten folyamatosan igyekeznek fejlesztéseket végrehajtani, azonban ebben óriási segítséget jelentenek a különböző magáncégek adományai. 

– Visszatérő partnerként köszönthetjük a Kerekes Kft.-t, hiszen előző évben már segítették egy jelentősebb összeggel a gyermekosztály műszerbeszerzését és az idei évben is csaknem egymillió forinttal támogatták a békéscsabai gyermekosztályt. A cég és partnerei fonendoszkópokat, magasságmérőt, illetve digitális mérleget, labor automatát vásároltak az osztályunknak, amelyeket a gyógyításban – emelve annak színvonalát – kiválóan alkalmazni tudnak majd – mondta dr. Zsilák János

A kórház vezetése bízik abban, hogy a kezdeményezés más vállalatokat is jótékonykodásra ösztönöz majd, hozzájárulva ahhoz, hogy a gyermekek ellátása, gyógyulása mielőbb megtörténhessen.

További programok »

Itthon

Olimpiatörténeti kiállítás nyílt a Belvárban

"Idén is lesz olimpia - hangolódás a 2024. évi ötkarikás játékokra" címmel olimpiatörténeti kiállítás nyílt a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban kedden. A megnyitó díszvendégei Márton Anita olimpiai bronzérmes súlylökő és Bökfi János olimpiai 4. helyezett súlyemelő voltak, akik több relikviát is adományoztak a kiállítás anyagába.
18:50
FEL