Újabb segítség a békéscsabai kórház gyermekosztályának

2021. március 10. 09:06 | Vincze Attila

Több mint 600 ezer forintos adományt kapott a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórházának Gyermekosztálya. A Kerekes Kft., a Privát Élelmiszer hálózat tagjaival együtt egy országos program keretében a működési területükön betegellátási feladatot végző megyei kórházak gyermekosztályait támogatja.

A adományról szóló oklevelet kedden kapta meg a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórházának Gyermekosztálya. A Privát Élelmiszer hálózat idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját, a cég ebből az alkalomból indította el országos támogatási programját. A több mint 500 bolttal rendelkező hálózat tagjai egy 15 millió forintos alapot hoztak létre a megyei kórházak gyermekosztályainak támogatására. Ebből kapott most a csabai kórház 628.688 forintot.

– Nyolc megye kórházainak gyermekápolási osztályai között osztottuk el ezt a pénzt úgy, hogy megnéztük, a hálózatban működő kiskereskedelmi egységek megyénként milyen forgalom részaránnyal szerepelnek, így mind a nyolc megyébe forgalomarányosan, vagyis a tagjaink hozzájárulásainak arányában tudtuk elosztani ezt a pénzt – mondta Novák Zsolt, a Privát üzletlánc kereskedelmi igazgatója.

Az elmúlt félévben számos változás történt a békéscsabai kórház gyermekosztályán. Az eszközbeszerzések mellett többek között megújult az ambulancia betegvárója, ezzel is elősegítve azt, hogy a gyerekek figyelmét lekössék arra az időre, amíg ott várakoznak. A békéscsabai kórház gyermekosztályának vezetője szerint minden ilyen adomány nagy segítséget jelent a számukra.

– Miután az ambulanciáink szinte majdnem elkészültek, így nagy valószínűséggel a gyerekosztályon lévő kórtermekben újítunk majd fel különböző berendezéseket, például az ágyakat vagy kisszekrényeket, tehát ezeket korszerűsítjük ebből a pénzből – fogalmazott Dr. Nagy Katalin.

Az osztályvezető főorvos hozzátette, hogy korábban már többször is kaptak Békés megyei vállalkozásoktól hasonló adományokat, melyeket mindig igyekeznek az aktuálisan a legfontosabb célokra fordítani.

További programok »

Egészségügy

FEL