Fontos adomány érkezett a csabai kórház gyermekosztályára

2023. október 3. 18:27 | Vincze Attila

Több mint hétszázezer forint értékű adománnyal támogatja a Kerekes Kft. és a Privát Élelmiszer Üzletlánc a Békés Vármegyei Központi Kórház dr. Réthy Pál Tagkórházának Gyermekosztályát. A különböző orvostechnikai eszközökből és egy speciális kórházi ágyból álló csomagot kedden adták át az intézménynek.

A Békés Vármegyei Központi Kórház dr. Réthy Pál Tagkórházának orvosigazgatója elmondta, hogy az intézmény vezetése mindig is prioritásként kezelte és fogja kezelni a beteg gyermekek gyógyítását. Dr. Zsilák János kiemelte, hogy a kórház igyekszik lehetőségeihez mérten önerőből is fejlesztéseket végrehajtani a gyermekosztályon, azonban az adományok e tekintetben sokat jelentenek számukra. Mint fogalmazott, a támogatások által a gyógyuló gyermekek komfortérzete jelentősen nő. 

– Ezúttal az intézmény egy olyan többfunkciós ágyat szerzett be, amellyel mozgássérült gyermekeket is el lehet látni más diagnosztikai egységekben, illetve azokba átszállítani anélkül, hogy át kelljen fektetni őket egy másik ágyra. Emellett több, kisebb orvostechnikai eszköz, például inhalátorok, mobil wc, gyógyszerporlasztó, párásító, illetve különböző pulzoximéterhez való alkatrészeket szereztünk be – hangsúlyozta.

 

 

A Kerekes Kft. és a Privát Élelmiszer üzletlánc kiskereskedelmi partnerei három éve támogatják a működési területükön lévő nyolc vármegyei kórház gyermekosztályát. A Kerekes Kft. beszerzési vezetője emlékeztetett, hogy az eszközök vásárlását a kórházzal egyeztetve végezték el. 

– Összesen a nyolc vármegyei kórháznak 18,5 millió forintot osztunk szét, ebből a békéscsabai gyermekosztály 761 564 forintot kap. Gyakorlatilag ez abból tevődik össze, hogy a partnereink felajánlották ezt a támogatást, a Kerekes Kft. pedig, mint központ ezt megduplázta és a forgalmi részaránnyal osztottuk szét az összeget – zárta gondolatait Kerekes Tibor.

További programok »

FEL