Ismét gyerekek látogatták meg a Békéscsabai Médiacentrum szerkesztőségét

2022. július 5. 16:48 | Szabó Judit

Kedden egy 27 fős diákcsapat érkezett a behir.hu-t, a 7.Tv-t és a Csabai Mérleget gondozó Békéscsabai Médiacentrum szerkesztőségébe. Az olvasótáborból érkező gyerekek első kézből leshették el a híradózás fortélyait.

A vegyes korosztályú gyerekekből álló csapat a Lencsési Könyvtárból érkezett. Elsőként a szerkesztőség tárgyalójában a cég búcsúzó ügyvezetője köszöntötte a csemetéket. A cég profilját napi feladatait Diós Zsolt mellett D. Nagy Bence szerkesztő-műsorvezető mutatta be.

Fotó: behir.hu

A csoport vezetője elmondta, hogy a tábor azért fontos, mert amíg a szülők dolgoznak, addig a gyerekek hasznosan tölthetik a szabadidejüket. A foglalkozáson belül több programmal készülnek a fiataloknak, ilyen volt a média megismerése is. 

– A fő szempont az volt, hogy a gerekek megszeressék az olvasást és a könyvtárhasználatot. Ezen belül látogattunk el a szerkesztőségbe is, hogy a médiát megismerjék. Az óvodástól egészen a tizenegy éves korosztályig vannak velünk fiatalok – fogalmazott Kincses Benjaminné.

A gyerekek a látogatás során a tévézés leglátványosabb oldalával, a műsorvezetéssel ismerkedtek meg, majd ki is próbálhatták magukat a stúdióban, illetve betekintést nyerhettek a vezérlőben zajló munkába is. 

– Mindig is szerettem a kulisszatitkokat. Nekem az a terem volt a kedvencem, ahol a felvételeket készítik. Nagyon jó volt élőben megtapasztalni azt, hogy milyen bemenni egy stúdióba, valamint ahonnan irányítják a súgógépet – sorolta lelkesen Pató Noémi

Galéria

 

A csoport látogatása nem az első alkalom volt, hogy gyerekek ismerkedtek meg a médiacentrum működésével, hiszen a szerkesztőségben többször jártak már diákok, a cég pedig a jövőben is nyitott az ehhez hasonló kezdeményezésekre. 

 

További programok »

Itthon

FEL