Ismét beszakadt a Jókai színház előtti szökőkút – teherautó hajtott rá

2020. augusztus 13. 15:26 | Mikóczy Erika

Már nem először fordul elő, hogy a Békéscsabai Jókai Színház előtti szökőkút megrongálódik, beszakad. Most ismét ez a látvány fogadja az arra járókat. A szökőkutat üzemeltető Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. ügyvezetőjét, Hadabás Ildikót kérdeztük arról, hogy mi történt, és várhatóan mikorra tudják kijavítani a hibákat.

Hadabás Ildikó elmondta, hogy a szerdai nap folyamán egy teherautó ráhajtott a színház előtti szökőkút felületére, majd elhagyta a helyszínt. Miután a Békéscsabai Városgazdálkodási Kft.-nél értesültek a szökőkút megrongálódásáról, egyeztettek a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályával a továbbiakat illetően, majd körbekerítették a területet, illetve feljelentést tettek a károkozó ellen.

 

A megrongálódott szökőkút (fotó: Ujházi György)

 

A szökőkutat alvállalkozóként a Galéria Invest Kft. működteti, amelynek szakemberei felmérték a károkat. Mint kiderült, a korábbi eseteknél most nagyobb a gond, komolyabb munkákra lehet szükség az újraindításhoz.

A Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. árajánlatot kért az alvállalkozótól a javítást illetően, és amilyen hamar csak lehet, szeretnék helyreállíttatni a  szökőkutat, hogy ismét gyönyörködhessünk benne.

 

Galéria

További programok »

FEL