Eltűnnek az autók a Jókai színház előtti szökőkút közeléből

2020. október 27. 17:28 | Hidvégi Dávid

Az elmúlt években többször is előfordult, hogy a Békéscsabai Jókai Színház előtti szökőkút megsérült vagy beszakadt, mert nagyobb gépjárművel ráhajtottak.

Augusztus 13-án egész Békéscsabán nagy port kavart az az eset, amikor egy teherautó újfent ráhajtott a Békéscsabai Jókai Színház előtti szökőkútra. A létesítmény megsérült, de ezúttal nemcsak a burkolólap tört be, hanem a gépészeti szerelvények, illetve elektromos eszközök is jelentős mértékű sérülést szenvedtek.

A kár elhárítása és megtérítése folyamatban van. A szökőkút javítási munkálatai szerződés szerint várhatóan november 15-ig fejeződnek be – erről már Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere számolt be a közösségi oldalán.

 

 

Szarvas Péter úgy fogalmazott: annak érdekében, hogy ez többet ne fordulhasson elő, olyan elemek elhelyezését kezdeményezte a területen, amelyek megakadályozzák a járművek ráhajtását a szökőkútra. A kivitelező kedden kihelyezte a nyolc darab, 50 x 50 x 50 centiméter méretű ülőkockát. A polgármester hozzátette: számos jelzés érkezett a lakóktól az önkormányzat felé, hogy virágok kerüljenek a területre, amely kérést megfontolják.

FEL