Immár tizenharmadik alkalommal rendezik meg november utolsó szombatján a Lencsési Kolbászgyúró versenyt. A megmérettetésen induló csapatok előkészített alapanyagokkal dolgoznak majd. A kész terméket zsűri értékeli és az első három helyezettet díjazzák.
– Több szempontot is figyelembe veszünk a zsűrizés során, én személyszerint a gyúrás folyamatát tartom a leginkább fontosnak, ott dől el minden. Persze a kisült kolbász minősége, színe, állaga, íze is sokat nyom majd a latban – fogalmazott Huszár Endre zsűritag.
A kolbászgyúró versenyen oktatási intézmények, civil szervezetek vesznek részt meghívásos alapon, összesen 9 csapat - mondta el a szervezők képviseletében Takács Péter, a közösségi ház vezetője. A reggeli óráktól és a verseny ideje alatt többek között 500 adag székelykáposzta főznek meg kóstolónak a Féja Géza téren felállított sátorban, élő zene mellett. A jó hangulat garantált.