Ingyenesen lehet teqballozni a Csabai Rendezvénypajtában

2018. augusztus 31. 15:55 | Szabó Rita

Ezentúl bárki kipróbálhatja a teqballt a Csabai Rendezvénypajtában, méghozzá ingyenesen. A sportágat, amely magyar fiatalok találmánya, 2016-ban kezdték el hivatalosan népszerűsíteni. A játékot a megyeszékhelyen a Békéscsabai Labdarúgó Akadémia U-17-es és U-19-es tehetségei mutatták be.  

 

 

Ez a fajta labdajáték egy kiegészítő sportága a futballnak. Pontosabban a labdarúgás és az asztalitenisz elemeit vegyíti. Fejleszti a játékosok technikai tudását, a koncentrációs készségét és az állóképességét.

– Én azért szeretem, mert nagyon sokat lehet vele fejleszteni a technikát, összekovácsolja a csapatot, és nem igényel annyi energiát, mintha a pályán kellene játszani - fogalmazott Borbély Zsombor a Békéscsaba 1912 Előre II. játékosa.

A sportágat egy domborúan meghajlított asztalon játsszák futball-labdával. Lehet párosban, csoportosan és egyéni formában is játszani.

 

 

– Nagyon sokféle lehetőség van. A szabályok is úgy működnek, hogy vannak standard játékszabályai, de igazából pingpong szabályok szerint is lehet játszani. Ez azért jó, mert nagyon sok ember kipróbálhatja, és nem kell hozzá nagyon bonyolult szabályrendszert megtanulni. Ami fontos, hogy egy nagyon jó mozgás, teljesen átmozgatja az embert mindenhol - tájékoztatott Jakab Péter Békéscsabai Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója.

Bíró Csaba elmondta: a szakemberek célja, hogy a teqballt Békéscsabán is népszerűbbé tegyék mind a fiatalok, mind pedig az idősebbek körében.

– Békéscsabán térítésmentesen ki lehet próbálni a teqballt. Kiváló békéscsabai labdarúgókkal szeretnénk népszerűsíteni ezt a magyar találmányt, ami valahol az asztalitenisz és a labdarúgás ötvözetéből alakult ki. Ez egy 21. századi sportág, amely nagyon nagy technikai tudást igényel - árulta el Bíró Csaba, a közművelődési, ifjúsági, oktatási és sportbizottság elnöke

A Csabai Rendezvénypajtában nyitvatartási időben két asztal is várja a sport iránt érdeklődőket.

További programok »

FEL