Sportnap az esélyegyenlőség jegyében

2018. szeptember 16. 06:47 | Gyemendi Réka

Családi sportnapot tartottak szombaton Békéscsabán, a Csabai Rendezvénypajtában.     A rendezvénnyel a szervezők a családokat szerették volna megszólítani olyan programok szervezésével, amelyeken mindenki megtalálja a számára legérdekesebb és leghasznosabb…

Családi sportnapot tartottak szombaton Békéscsabán, a Csabai Rendezvénypajtában.

 

 

A rendezvénnyel a szervezők a családokat szerették volna megszólítani olyan programok szervezésével, amelyeken mindenki megtalálja a számára legérdekesebb és leghasznosabb elfoglaltságot. Az eseményen játékos módon mutatták be a mindennapi testmozgás fontosságát és pozitív hatásait. A sportbemutatókón kívül voltak táncos előadások, kézműves programok,  különböző  termékbemutatók, a jó hangulatról pedig a Pa-dö-dő gondoskodott.

 

 

Csizmadia Péter, a Mozgássérültek Egyesületének Országos Szövetsége (MEOSZ) "'Korlátok nélkül" című projektjének projektmanagere kifejtette: a rendezvényen olyan mozgásformák mutatkoztak be, melyek nemcsak az épek, de a fogyatékkal élők számára is elérhetőek. Hozzátette: egy februárban indult program keretében a MEOSZ olyan eszközök bemutatására törekszik, melyeket a mozgássérültek is akadálymentesen tudnak használni. Vannak, akik olyan, súlyosabb mozgásszervi fogyatékossággal élnek, amely őket valamilyen speciális, úgynevezett asszisztív eszközhöz köti. Enélkül ők a számítógépet nem, vagy csak nagyon nehezen tudják használni. Ezekkel az infokommunikációs eszközkkel viszont - mint például a speciális billenytűzet, vagy a szemegér - mindennapi ügyeik intézése is lényegesen könnyebb.

 

 

 

További programok »

FEL