Ingyenes tárlatvezetéseket tartanak a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban

2021. augusztus 15. 07:26 | behir.hu

Ingyenes tárlatvezetéseket szervez két augusztusi hétvégén a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum a közelmúltban megnyílt "utazás TÉRben és IDŐben" című állandó kiállításon. Az intézmény nemrég adta ki a kiállítás csúcspontjának számító új Munkácsy-tárlathoz kapcsoló múzeumpedagógiai kiadványát.

Augusztus 21-én és 28-án kora délután várják az előzetesen regisztrált érdeklődőket, akik a belépőjegy megváltását követően a Békéscsaba az évezredek idővonalán és a Munkácsy Mihály - Egy géniusz diadala című kiállítási egységeket tekinthetik meg külön díjfizetés nélkül, tárlatvezetők segítségével - közölte az intézmény az MTI-vel.

A múzeum a közelmúltban múzeumpedagógiai kiadványt állított össze a Munkácsy-tárlathoz. A füzetecske megjelenésében egy okostelefont idéz, tartalmában pedig számos olyan elem - QR-kód - van, amelyet egy igazi okostelefonnal megnyitva további ismeretanyagok érhetők el, vagy játékok indíthatók - közölte Ando György igazgató.

A kiadvány - ahogy a szerkesztője, Martyn Emília nevezi, a "kalandtúra" - 15 lapból áll: az egyik oldalon a festőgéniusz életéhez és munkásságához kapcsolódó néhány soros ismeretanyag olvasható, a másik oldal pedig játékra hív a QR-kódok segítségével.

Gyarmati Gabriella művészettörténész, az új Munkácsy-tárlat kurátora szerint "tartalommal kell megtölteni azt a szlogent, hogy Békéscsaba Munkácsy városa".

Forrás: mti.hu

További programok »

FEL