Indul a Vizes VB

2017. július 14. 22:59 | behir

Elkezdődött és július 30-áig tart az eddigi legnagyobb sportesemény, amelyet Magyarország valaha rendezett. Az úszók, nyíltvízi úszók, műugrók, szinkronúszók és vízilabdázók 17. világbajnokságának idén hazánk ad otthont.

A világ ötödik legnézettebb sporteseményén - rekordnak számító - több mint 200 ország csaknem 2400 versenyzője vesz részt.

A 2017-es világbajnokság rendezési jogát eredetileg a mexikói Guadalajara nyerte el, ők azonban visszaléptek.

Ekkor Budapest - amely eredetileg a 2019-es vagy a 2021-es vb házigazdájának jelentkezett - elvállalta a rendezést.

A központ az idén épült fővárosi Duna Aréna lesz, ott rendezik majd az úszók, és a műugrók versenyeit, a nyíltvízi úszók Balatonfüreden ugranak vízbe, a vízilabda legjobbjai a Margitszigeten, a sportág Mekkájának is nevezett Hajós Alfréd Sportuszodában mérik össze erejüket, míg a szinkronúszók a Városligetben, a Vajdahunyad vára tőszomszédságában felállított medencében mutatják be gyakorlataikat.

A világbajnokság leglátványosabb számát, az óriástoronyugrást - háttérben a Parlamenttel - a Batthyány térnél rendezik meg.

Békéscsabát Bohus Richárd úszó képviseli a világeseményen, , 50 méter háton, 100 m gyorson és a négyszer 100-as gyorsváltóban váltóban.

 

 

Forrás: mti.hu

További programok »

Úszás

Úszás: a két fiatal, gyulai sportolót köszöntötték

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a Négy Nemzet Úszóversenyét Budapesten. A 15 esztendős Veres Laura és a 17 éves Mácsok Fruzsina a koronavírus-járvány utáni első nemzetközi viadalon ért el óriási sikert. A két fiatal, gyulai versenyző a vártnál jobb helyezést ért el, pénteken köszöntötték őket.
2020. július 31. 12:35
FEL