Immár a helyi kosárlabdázást is népszerűsíti a Békéscsabai Médiacentrum Kft.

2020. január 21. 16:50 | Papp Ádám Sándor

A Csabai Mérleget, a behir.hu hírportált és a 7.TV-t működtető Békéscsabai Médiacentrum Kft. együttműködési megállapodást kötött a Békéscsabai Kosárlabda Klubbal kedden délután.

Az eseményen Salamon Lászlóné, a Békéscsabai Kosárlabda Klub elnöke, Diós Zsolt, a Békéscsabai Médiacentrum Kft. ügyvezetője és Jancsika Árpád, a Békéscsabai Kosárlabda Klub vezetőedzője konzultált az együttműködési megállapodás feltételeiről. 

A vezetőedző ismertette, hogy csapatuk jelenleg az NB II Keleti csoport második helyezettje és céljuk, hogy az idei szezonban kiharcolják az NB I/B-be való feljutást. Jancsika Árpád kiemelte, hogy Békéscsabán nagy az érdeklődés a kosárlabda iránt, ezt támasztja alá az, hogy utánpótlás csapataikban száznál is több fiatal sportol. A klub egy békéscsabai bázist alakított ki: a játékosok helyiek vagy a Viharsarokban kezdtek el kosárlabdázni. A felnőtt együttest tekintve több elszármazott játékos is visszatért a klubhoz, miután más városban befejezték tanulmányaikat. 

– Szerettük volna, ha minél több emberhez eljut, hogy milyen erős kosárcsapat jött idén össze Békéscsabán. Ezért kötöttünk együttműködési megállapodást a Békéscsabai Médiacentrum Kft-vel, hiszen több felületen képesek eljuttatni a klubunk sikereit és a velünk kapcsolatos információkat a helyieknek. Nagyon fontos számunkra a támogatásuk. Idén a felnőtt csapat kötelekében azt tűztük ki célul, hogy az NB II-es bajnokság első két helyén végezzünk és esélyünk legyen feljutni a másodosztályba – emelte ki a vezetőedző.

A Békéscsabai Médiacentrum Kft. ügyvezetője elismerően beszélt a megyeszékhelyen egyre ismertebb sportágról. Mint mondta: a kosárlabda világszerte az egyik legismertebb labdajáték, melynek immár Magyarországon és Békéscsabán is egyre nagyobb a népszerűsége. Diós Zsolt kiemelte, hogy a játék sebessége gyors, sok pont születik egymást követően és a látványos megmozdulások közönségszórakoztató sportágat teremtenek. Hozzátette: a Békéscsabai Médiacentrum Kft. felületeivel szeretnék népszerűsíteni a sportágat és hozzájárulni a helyi klub sikereihez.

– A Békéscsabai Médiacentrum Kft. a békési megyeszékhely elsőszámú médiaszolgáltatója, ezért kötelességünk tudósítani a város lakóit és a környéken élőket arról, hogy milyen sportesemények vannak a településen. A kosárlabda sok évtizedes múltra tekint vissza Békéscsabán, most pedig a helyi sportegyesület elérkezett egy olyan pillanathoz, amikor komoly eredményt érhetnek el. Úgy gondolom, hogy a most kötött együttműködés fontos a klub és a médiacentrum számára is, hiszen több információval szolgálhatunk olvasóinknak a megyei sportok tekintetében – hangsúlyozta Diós Zsolt.

Az ügyvezető elmondta, hogy az olvasók és nézők a behir.hu hírportálon, a 7.TV híradójában, magazinműsoraiban és a Csabai Mérlegben egyaránt tájékozódhatnak a jövőben a csabai kosárlabdázók sikereiről, illetve a hozzájuk kötődő hírekről.

További programok »

Sport

Nőgyógyászati onkológiai világnap a Mályvavirággal és a BRSE csapatával

Szeptember 20-a tavaly óta a nőgyógyászati onkológiai világnap, melyet az ESGO ENGAGe európai betegszervezetek szövetsége hívott életre. A világnap célja, hogy nemzetközi szinten, összefogással - segítségül hívva a sportot - hívják fel a figyelmet a nőgyógyászati daganatos betegségekre, a megelőzésre, a tünetekre, a kezelés lehetőségeire.
14:04
FEL