Idén újra kiválasztják Békés megye legjobb pálinkáját

2022. június 10. 18:16 | behir.hu

2015-től kezdődően a Békés Megyei Önkormányzat a Gyulai Pálinkafesztivállal összefogva minden esztendőben kiválasztotta Békés megye legjobb kereskedelmi főzdében készült pálinkáját. A pandémia okozta kihagyás után ebben az esztendőben újra megszervezik ezt a versenyt.

A napokban elkezdődött a pálinkafesztiválra benevezett párlatok zsűrizése – erről itt írtunk részletesen. Az aranyérmes minősítést kapott Békés megyei pálinkák közül egy újabb bírálati körben választották ma ki a megye legjobb pálinkáját. A bírálat előtt Varga-Bora Tímea, a fesztivál főszervezője és Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke is szemrevételezte és megkóstolta azokat a pálinkákat, amelyek közül 2022-ben is kiválasztja a szakmai zsűri a legjobbat. A hagyományoknak megfelelően a megyei önkormányzat ebben az évben is egyedi megkülönböztető jelzést biztosít Békés megye pálinkájának, és vállalja, hogy kizárólag ezt a terméket fogja ajándékozni.

Békés megye legjobb pálinkájának járó díjat a Gyulai Pálinkafesztiválon, szeptember 16-án fogja átadni a megyei önkormányzat vezetője és a pálinkafesztivál képviselője.

További programok »

Itthon

Takács Árpád koordinálja a Békés megyei gázkitermeléssel összefüggő feladatokat

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé, valamint kiemelten közérdekű beruházássá nyilvánította a Békés megyei Nyékpuszta nem hagyományos földgázmező további kutatását, fejlesztését célzó Corvinus projektet. Orbán Viktor miniszterelnök a beruházással összefüggő kiemelt jelentőségű ügyekben a koordinációs feladatok ellátására Takács Árpád Békés megyei főispánt jelölte ki.
2022. augusztus 12. 19:39
FEL