Idén kilencedik alkalommal szárnyalnak az Angyalok

2019. november 19. 19:00 - 21:00
Helyszín: Jókai Színház Békéscsaba Andrássy út
2019. november 6. 17:33 | Szilágyi Viktória

A Degré utcai fiatalok gőzerővel készülnek az Angyalok szárnyalása gálára, amelynek időpontja egyre közeleg. A Jókai színház művészei és az értelmileg sérült fiatalok november 19-én lépnek együtt színpadra. A jótékonysági est bevételével a Degré utcai gyermekotthont támogatják.

A jótékonysági gálaestre a Békéscsabai Jókai Színház művészei és a Degré utcai gyermekotthon lakói közös produkciókkal készülnek, immár kilenc esztendeje. A művészek és a fiatalok közötti kapcsolat ennél régebbi, hiszen az 15 évvel ezelőtt vált szorosabbá. A fiatalok színházlátogatások alkalmával nyerhettek betekintést a kulisszák mögé, a művészek pedig beavatták őket munkájukba. Az ismételt találkozások egy színjátszó kör létrehozását eredményezték. A színészek egy kiállítás megnyitójára készítették fel a fiatalokat: az előadás nagy sikert aratott, így mertek egy nagyot álmodni és megszervezték az első gálaestet.

Az idei rendezvény próbái már javában zajlanak. A művészek szeptember végén kezdték a felkészülést az értelmileg sérült fiatalokkal. Szepsi-Szente Éva énekesnő a kezdetek óta részt vesz a fiatalok felkészítésében. Mint mondta, óriási szeretetet és lelkesedést kapnak kollégáival a fiataloktól, ezért nagyon hálásak, hogy foglalkozhatnak az otthon lakóival. A fiatalok minden évben izgatottan várják ezt az időszakot és lelkesen készülnek az előadásra. 

A szakemberek szerint a fiatalokra kedvező hatással van a felkészülés és az, hogy részt vehetnek a gálán. Pigler Judit, az intézet egyik fejlesztőpedagógusa kiemelte, hogy a növendékek sokat fejlődnek szociális téren, társadalmi kapcsolataik erősödnek és egyre ügyesebbekké válnak.

– A fiatalok nagyon várják már a gálát. A rendezvényeken még le sem jönnek a színpadról, de már rögtön azt kérdezik, hogy ugye jövőre is lesz gála? Nagyon élvezik a találkozást a művészekkel. Vannak olyan produkciók, amelyeket már nem is kell koordinálnom, hiszen ők maguk beszélik meg a művésszel, hogy mikor, hol lesz a próbájuk – fogalmazott a fejlesztőpeadgógus. 

A gála megálmodója, Tarsoly Krisztina színművésznő, az est rendezője kiemelte, hogy idén két kórus is társult a produkcióhoz. A gála első felében duókat hallhat a közönség, a második felében pedig a fiatalok és a művészek a kórusokkal közös műsorszámokat adnak elő.

– A gálán minden produkció közös, mindegyik műsorszámban fellép egy művész és a Degré utcai fiatalok. Az est mindig róluk szól, ezért olyan előadásokat választunk, ami a szívükhöz közel áll – fogalmozott a rendező. 

 Az idei gála november 19-én, 19 órától lesz látható a Békéscsabai Jókai Színház nagyszínpadán.

 

További programok »

Kultúra

Az ártatlanság és a tapasztalás dalai

A békéscsabai születésű, Londonban élő Martin Wanda fotóművész, a Canon rendkívül sikeres magyarországi márkanagykövete, a városhoz kötődő Junior Príma díjas fiatal művész első önálló kiállítását nyitották meg csütörtökön Békéscsabán, a Munkácsy Mihály Múzeumban.
2020. szeptember 24. 20:55
FEL