Idén is korizhatunk majd a főtéren

Benne járunk a novemberben, bár még őszies az idő, de lassan ballagunk a télbe. Az elmúlt két évben a télhez a főtéri korcsolyapálya is hozzátartozott, s mint azt Mochnács Páltól a KÖVIÉP ügyvezetőjétől megtudtuk, idén is készülhetünk: november 21-én, szombaton ismét megnyitja kapuit Békéscsabán, a Szent István téren a műanyag borítású korcsolyapálya.

Az egyébként Pósteleken található korcsolyapályát idén is szétszerelik, hogy aztán azt mindenestül a Szent István térre költöztessék. Pár évvel ezelőtt, ha nem fagyott, ha nem volt elég hideg a tél, Békéscsabán legfeljebb görkorizhatott, aki korcsolyázáshoz hasonló élményt szeretett volna átélni. Tavalyelőtt első, tavaly második alkalommal nyílt meg a főtéren a műanyag borítású korcsolyapálya, ami délelőtt ez iskolások, délután és este pedig a családok egyik kedvenc helye lett a városban. Idén már várakozás előzi meg a pálya felállítását, hiszen szinte hozzátartozik a csabai télhez, amely így több mosollyal, több mozgással telhet.

– Ebben az évben is programokkal, korcsolyakölcsönzővel és korcsolyaoktatással várjuk majd az érdeklődőket. A korábbiakhoz hasonlóan a békéscsabai óvodák és iskolák csoportjai hét közben, kilenc órától délután két óráig most is díjmentesen vehetik igénybe a korcsolyapályát. Hét közben este nyolcig, pénteken és szombaton pedig este kilencig várjuk majd a korcsolyázni vágyókat a főtéri pályán – mondta el érdeklődésünkre Mochnács Pál.

Mikóczy Erika

 

Megosztás:

Címke: