Szilveszteri futógála: Idén is több százan álltak rajthoz Békéscsabán

2018. december 31. 15:49 | Gyemendi Réka

Ismét több száz vállalkozó szellemű sportolni és kikapcsolódni vágyó vett részt a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club által szervezett szilveszteri futógálán, a 2018-as esztendő utolsó napján. A szervezők idén is a chipes rendszerrel mérték az időt, és megrendezték a jelmezes és kutyás futást is. Az esemény nevezési díjaiból befolyt összegből a klub sportszereket vásárol majd az atlétikai klub hátrányos helyzetű fiatal sportolói számára.

Az első kategóriát dr. Ferenczi Attila tanácsnok, a rendezvény egyik fővédnöke pezsgőbontással indította el.

 

[embed]https://www.facebook.com/behir.hu/videos/505225610001528/[/embed]

 

– Minden évben egy nagyon hangulatos, szinte csapatépítő tréningnek is nevezhető esemény jön itt létre, hiszen a családosoktól kezdve az igazolt sportolókon át a lelkes amatőrökig mindenki fut. Ez tényleg egy jó alkalom arra, hogy azok, akik nagyon szeretnek sportolni - és szerencsére Békéscsabán sokan mozognak - megmutassák, hogy mit tudnak – fogalmazott a békéscsabai tanácsnok.

 

 

Az év végi sportünnepen először a családi csapatok és a 60 év felettiek indultak, majd pár perccel később az amatőrök rajtoltak el. Idén is volt, aki görkorcsolyában, más babakocsit tolva vagy kutyával tette meg a távot. A szilveszteri ünnephez méltóan ezúttal is többen bújtak jelmezbe.

 

Az egyik versenyző, Hegedűs Zoltán is a jelmezesek táborát gyarapította

A profi sportolók nem sokkal az amatőrök után rajtoltak el, ők 4600 métert tettek meg. Az igazolt indulók közül Gregor László ért be elsőként. A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club válogatott hosszútávfutója körülbelül 10 éve minden évben részt a versenyen.

– Örülök annak, hogy meg tudtam nyerni a versenyt, és az időeredményemmel is elégedett vagyok. Igazság szerint egy kicsit tartalékolnom is kellett, mert megyek Horvátországba, ahol pontosan éjfélkor indulok egy nagyon régi hagyományokkal bíró versenyen is. Szóval kicsit tartalékoltam, de mindent összevetve elégedett vagyok a teljesítményemmel – árulta el a versenyző.

 

 

A rendezvény főszervezője elmondta: online körülbelül ötszázan jelentkeztek, a helyszíni nevezésekkel együtt pedig a résztvevők száma megközelítette 800 főt a már nagy hagyományokkal bíró eseményen.

– Büszkék vagyunk rá, hogy már 31. éve minden évben adunk egy olyan programot a futóknak, amelyen mindenki jól érezheti magát – jegyezte meg Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető elnöke.

Az eredményeket a sportcsarnokban hirdették ki, ezt követően a békéscsabai atléták közösen fújták el a gyertyákat a 31. szilveszteri futógála óriás tortáján.

 

 

További programok »

FEL