Hűvösre tették az enyveskezű szeghalmi triót

2021. június 15. 10:25 | behir

Összesen 5 rendbeli szabálysértési értékre üzletszerűen, részben dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt ítélt el a Szeghalmi Járási Ügyészség vádirata alapján egy 19, egy 20 és egy 29 éves szeghalmi férfit a Szeghalmi Járásbíróság.

A zsiványok számlájára több szeghalmi betörés róható; valamennyien büntetett előéletűek. A járásbíróság sorban 10 hónap végrehajtandó fogházbüntetést és 1 év közügyektől eltiltást, 30 nap elzárás, valamint 6 hónap végrehajtandó fogházbüntetést és 1 év közügyektől eltiltást szabott ki velük szemben jogerősen.

A 19 éves fiatal férfi 2020. július 8-án a reggeli órákban a bejárati ajtót befeszítve behatolt egy szeghalmi családi házba, és onnan 3 darab használt karórát tulajdonított el kétezer forint értékben. A férfi, miután rájött, hogy az órák működésképtelenek, azokat a közeli tóba dobta.

Ugyanebben az időpontban, a 19 éves férfi cselekményéről nem tudva, 20 éves társa is bement a házba az akkor már nyitott ajtón keresztül és onnan 3 darab régi mobiltelefont és egy hangszórót tulajdonított el 18 ezer forint értékben, amelyeket később lefoglaltak. A 20 és a 29 éves férfiak egy másik szeghalomi házba is betörtek, ahonnan 26 ezer forint értékben tulajdonítottak el egy sarokcsiszolót és egy fúrógépet.

A 19 éves férfi és társa 2020 júliusában két alkalommal közel 65 kilogramm súlyú, 25 ezer forint értékű szilvát szedett le és tulajdonított el egy szeghalmi családi ház elől, harmadik alkalommal tetten érte őket a tulajdonos. A 19 éves férfi terhére róható egy betörési kísérlet is, amelynél egy Szeghalom, Hunyadi utcai családi ház bejárati ajtajának üvegét törte be és megrongálta a zárszerkezetet, de az ajtó mögé helyezett két oszlop miatt nem tudott bejutni az ingatlanba.

Forrás: Békés Megyei Főügyészség

További programok »

FEL