Húszan tettek targoncavezető vizsgát a gyulai börtönben

2019. május 18. 10:47 | behir.hu

Húszan tettek targoncavezető vizsgát május 17-én, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. A fogvatartottak azt mondják: jó lehetőség számukra a tanulás, amivel rögtön el is helyezkedhetnek a helyi börtön partnervállalkozásánál - számolt be a Gyulai Hírlap.

A szervező intézmény tájékoztatója szerint a Békés Megyei Büntetés-végrehajtás Intézet a leghatékonyabban igyekszik megfelelni a jogszabályi előírásoknak, a társadalmi elvárásoknak, szem előtt tartva a fogvatartottak foglalkoztatását. Mindez magában foglalja a munkavégzést, mellette az oktatásokat és képzéseket is.

Ennek nyomán alakult ki az a gazdasági kapcsolat is, mely a gyulai  intézet és a békéscsabai Bonduelle Central Europe Kft. között köttetett annak érdekében, hogy a fogvatartottak munkát is kapjanak a vizsga megszerzése után.

Ahogy azt Uhrin Ilona EFOP-tanácsadó elmondta: a végzettség megszerzésén túl fontos az intézet számára az utánkövetés is, melynek keretében akár szabadulásuk után is segítik álláshoz jutni a fogvatartottakat. 

– A programban több lehetőség van, nemcsak szakmai képzést ad a fogvatartottaknak, hanem egyéb személyiségfejlesztő, kompetenciafejlesztő foglakozásokon vehetnek részt az arra vállalkozók – ismertette a szakember, hozzátéve, hogy a fogvatartottak egyéni sikereiben az intézet dolgozónak is nagy szerepe van.

Forrás: gyulaihirlap.hu

 

További programok »

Életmód

FEL