Hozták a papírformát az első felkészülési meccsen a békéscsabai kézilabdások

2019. július 27. 18:03 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Tizenkét gólos különbséggel győzte le a Békéscsaba Előre NKSE az NB I B Keleti főcsoportjának bronzérmesét, a Kecskemétet. A felkészülési mérkőzés után Horváth Roland úgy fogalmazott: rengeteg ziccert kihagytak a lányok, de ez most pozitív a felkészülés szempontjából, mert akkor tud ütőképes gárdát összeállítani, ha már az elején láthatóvá válnak a hibák.

Bár a mérkőzést a Kecskemét NKSE kezdte jobban, hiszen az első három gólt a vendégek szerezték, de Horváth Roland időkérését követően rendezték a sorokat a lila-fehérek, és 15-10-et mutattott az eredményjelző a félidő végén.

A második félidőben a hazaiak gyorsan növelték az előnyüket, és a mérkőzés végéig tartották a nyolc-tízgólos vezetést. A lilák több eredményes akciót vezettek a kecskemétiek ellen, ugyanakkor számos hibát is elkövettek mind támadásban, mind védekezésben. A Békéscsaba a mérkőzést végül 36-24-re nyerte.

– Jó hangulatú mérkőzés volt, és nagyon örülünk, hogy már most ennyien kilátogattak. De látható, hogy kevesen vagyunk és nagyon az elején járunk a felkészülésnek. Elsősorban erőnléti edzéseink vannak, a taktika majd csak most következik, ezért én azt gondolom, hogy három-négy hét múlva lehet azt mondani, hogy már érzi egymást a csapat. Akkor lesz egyre több olyan figuránk, amit mindenki zsigerből tud majd. Ugyanakkor már most kialakult a csapatszellem közöttünk, így egymásért tudunk küzdeni. Szerintem ez lesz a lényeg a továbbiakban – értékelt Barján Bianka

– Nagyon hasznos volt ez a felkészülési mérkőzés a számunkra. A létszámunk olyan, hogy meccsről-meccsre kell készülni, hogy a csapat összehangolódjon szeptemberre, ezért örülök minden felkészülési mérkőzésnek. Rengeteget hibáztunk, támadásban rengeteg ziccert kihagytunk. Az első félidőben tíz gólt kaptunk, így a védekezésünk nem is volt olyan rossz. De ahhoz képest, hogy az emberek végig játszották ezt a meccset, ebben a borzasztó melegben, azt hiszem nagyon jót tett nekünk. Muszáj rengeteg mérkőzést játszanunk ahhoz, hogy ez a társaság összeálljon úgy, hogy az mindenkinek megfeleljen a pontok számában is – értékelte az első felkészülési mérkőzést a vezetőedző.

Horváth Roland hozzátette: hosszú hetek kellenek ahhoz, hogy összeálljon a csapat, hiszen nagyon sok új ember érkezett, de mindent megtesz, hogy ütőképes legyen a csapat szeptemberre, férfi csapattal és számos lényegesen erősebb gárdával szervezett le edzőmérkőzéseket, mert erre van szüksége a lányoknak. Mint mondta: az sem baj, ha a felkészülés alatt kikapnak, mert csak erősebb ellenféllel szemben derülnek ki a hibák, amelyeket csak akkor lehet kijavítani, ha még a szezon előtt észre veszik.

Galéria

 

További programok »

FEL