Hobo előadói estje Békéscsabán

Azt a lehetőséget használtam ki, hogy a színházban úgy sem hiszi el senki, hogy ez én vagyok, és akkor minek hazudjak – mondja Hobo előadói estjéről. A monodrámában dalain keresztül ismerhetjük meg életét és hazánk történelmét is. A Tavaszi Fesztivál szerdai programja Földes László, Hobo Halj meg, és nagy leszel című előadói estje volt a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Földes László, azaz Hobo életútján keresztül meséli el az elmúlt hetven év magyar történelmét. A Halj meg, és nagy leszel című monodrámában a művész dalszövegei, dalai és életéről szóló monológok váltják egymást egy önparódiában, melyben húsba maró drámákról is mesél.

–Nem énrólam szól a dolog, hanem azokon a történeteken keresztül, amiken én átmentem – és ezek szóról-szóra igazak, és így se hiszi el senki. Így úgy néz ki, mintha ez valami színház lenne, miközben ez egy öreg ripacs pimaszsága, amit megenged magának, hogy az igazat mondja a színházban is, mint ahogy a dalokban is.”

A Nemzeti Színház és Erdély után érkezett az előadás Békéscsabára a Csabagyöngye Kulturális Központba, ahol szerda este telt ház előtt játszotta Hobo saját magát.

Fotó: Ujházi György

Megosztás:

Címke: , , , ,