Hitelt ígért, milliókat vitt

2020. február 5. 18:39 | behir

Huszonegy embernek összesen több, mint 110 millió forint hitelt ígért egy nagylaki nő. Az ügyfelek közel 15 millió forintot fizettek neki ügyintézési díjakra, de senki sem jutott pénzhez. A csalás és más bűncselekmények miatt indult ügy vizsgálatát a rendőrség befejezte.

Csalással, személyes adattal visszaéléssel és hamis magánokirat felhasználásával gyanúsít a Békéscsabai Rendőrkapitányság egy nagylaki nőt. A 31 éves I. Tünde 2017-ben és 2018-ban osztrák és német bankok hitelközvetítőjének adta ki magát és interneten vette fel a kapcsolatot ügyfeleivel.

Kezelési költség, fordítási díj és egyéb ügyintézési költségek címén kért pénzt a nála jelentkezőktől. Emellett a személyes adataikat és bankszámlaszámukat is elkérte, tárolta. Huszonegyen összesen több, mint 110 millió forint hitelt szerettek volna felvenni, ezért közel 15 millió forintot utaltak át a nőnek. Volt olyan ügyfél, egy újkígyósi nő, aki 1 millió 800 ezer forinthoz szeretett volna hozzájutni, de közel ennyit, kis híján 1 millió 600 ezer forintot több részletben ki is fizetett ezért. Egy budapesti nő pedig 3 millió forint hitelt szeretett volna és közel 2 millió forintot utalt át az ügyintézés költségeire.

A csalás sorozatnak országszerte vannak károsultjai, Békés megye mellett Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Csongrád, Somogy, Győr-Moson-Sopron, Bács-Kiskun és Heves megyéből, valamint Budapestről is voltak olyanok, akik kapcsolatba kerültek a nagylaki nővel.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a 31 éves I. Tünde ellen indult büntetőeljárás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2020. február 4-én továbbította a Békéscsabai Járási Ügyészségre.

Forrás: police.hu

További programok »

FEL