Hídvégi Nándor jól indított a kick-box Európa-bajnokságon

Mariborban az ünnepélyes megnyitóval kezdődött a Kick-box Európa-bajnokság keddi versenynapja.

A ceremónia magyar vonatkozású eseménye, hogy tíz évi munka után elköszönt a WAKO Orvosi Bizottságának vezetője, dr. Páll Zoltán főorvos, aki nagyon tartalmas évtizedet hagyott maga után. Az alapoktól indulva, nemcsak a nagy világversenyek orvosi csapatait tanította be és felügyelte, hanem a WAKO orvosi utánpótlását, a továbbképzést is szervezte, beleértve az e-learning bevezetését, és azt, hogy a szövetség feleljen meg egy modern, a sportorvoslás és a dopping ellenes tevékenység követelményeinek.

Hídvégi Nándor

A megnyitó látványos, ünnepélyes mozzanatai után a magyar csapatra nehéz mérkőzések vártak. Ezek egyik „hőse” a békéscsabai Hídvégi Nándor volt, aki a török Kaya Mehmet ellen lépett tatamira.

Mint edzője, Debreczeni Dezső elmondta, tanítványa nagyon izgult a mérkőzés előtt, amit az alapos bemelegítés sem tudott feloldani, s ez meglátszott a mérkőzés első részében.

Hídvégi mérkőzéseit jellemzi, hogy az elején jobban megy neki, ez most is így történt. A menetek végén görcsösebb lett, ami több energiát is kivett belőle. Így is uralta a mérkőzést, és 10:6 arányban nyert, ezzel bejutva a nyolc közé.

Szerdán a görög Theotokatos Panagiotis az ellenfél, és a tét itt már a négybe, vagyis a dobogóra jutás.

A görög éppen úgy verhető, mint a török volt, s ha Nándi nem izgul, akkor még jobb teljesítményre is képes lehet.

 

A keddi eredmény:
Point-fighting:

63 kg. Hídvégi Nándor – Kaya Mehmet (Törökország) 10 : 6  a nyolcba jutásért
Szerdai program:

POINT-FIGHTING szabályrendszer:

63 kg. Hídvégi Nándor – Theotokatos Panagiotis (Görögország) a négybe jutásért

Megosztás:

Címke: , ,