Hibátlan hetet zártak

2016. január 24. 16:52 | behir.hu

Kedden a Jászberénnyel szemben bejutottak a Magyar Kupa döntőjébe a békéscsabai röplabdások. A BRSE vasárnap már a Nyíregyháza ellen lépett pályára és ezt az akadályt is 3-0-ás győzelemmel vette.

A csabaiak kezdőjébe visszatért betegsége után Tálas Zsuzsanna, így szokásos csapatát küldte a parkettre Sasa Nedeljkovic. Az első szett kiegyenlített kezdése és 12-11 után elhúzott ellenfelétől a házigazda, amelyben Sarah Clement és Soós Nikolett villogott leginkább. Végül magabiztosan, 25-14-gyel hozta a játszmát a címvédő. A második felvonás szorosabb küzdelmet hozott, nem tudott ellépni a BRSE. Szakmáry Grétáék ugyan három pontos fórt is gyűjtöttek a hajrában, de 22-nél utolérte riválisát a Nyíregyháza. Ekkor erősített a listavezető és gyorsan lezárta a játszmát.

A harmadik szettben már kevésbé tudta tartani ellenfelét a tabella 7. helyén álló vendég együttes. A második technikainál 16-11-et mutatott az eredményjelző. Nem sokkal később már tíz pontos volt a különbség. A mérkőzés végén már több cserét is bevetett a hazai vezetőedző, majd a második játszmalabdát Sarah Clement értékesítette. A Csaba összességében magabiztos sikert aratott. Ugyan nem remekeltek a hazaiak, de nem forgott veszélyben a győzelem a sok nyitást rontó és egyik kulcsjátékosát sérülés miatt nélkülöző Nyíregyháza ellen.

FEL