Röplabda: Ötödször bajnok a BRSE

2018. május 11. 19:58 | Kovács Dávid

A címvédő csabai együttes 3-0-ra győzött Nyíregyházán a bajnoki finálé negyedik mérkőzésén és megszerezte a bajnoki aranyérmet.

Női Extraliga, döntő, 4. mérkőzés:
Fatum-Nyíregyháza - Linamar-Békéscsabai RSE 0-3 (-21, -23, -14)

A csabai együttes ezúttal is Lucija Mlinar és Pekárik Eszter nélkül lépett pályára, Szpin Renáta azonban már bevethető volt. A BRSE kezdett jobban, de gyorsan elszórta négy-ötpontos előnyét. A szett közepétől fej-fej mellett haladtak a csapatok egészen 21-21-ig. A hajrá a címvédőé volt, innen már nem engedélyezett pontot a Nyíregyházának és megnyerte az első szettet (21-25).

A második játszma még szorosabb küzdelmet hozott, a kupagyőztes ezúttal is hátrányból kapaszkodott fel és teremtett esélyt az egyenlítésre. A hazaiak 22-21-nél azonban ziccert hibáztak, a BRSE pedig élt a lehetőséggel. Lucia Fresco és Glemboczki Zóra vezetésével már 2-0-s előnybe került (23-25).

 

(MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

 

A harmadik felvonást lendületesen nyitotta Kormos Mihály csapata, főként Dobi Edina remekelt, 8-3-as csabai vezetésnél Hollósy László időt is kért. A hazaiak az ex-csabai Tanja Matic révén csökkentették a különbséget, de 13-9-es hátrányban, megint a nyírségi edző rendelte magához csapatát. Ezt követően már nem volt esélye a trónkövetelőnek, a csereként beálló Szedmák Réka első labdaérintésével a tízpontos különbség is kialakult. Az utolsó labdát Lucia Fresco értékesítette, így a csabaiak 3-0-s győzelemmel szerezték meg az aranyérmet.

A BRSE sorozatban ötödik bajnoki címét szerezte meg, ebből hármat Kormos Mihállyal a kispadon. 

 

További programok »

FEL