Herczeg Tamás tájékoztatta a cégeket a támogatott nyári diákmunka lehetőségéről

2018. június 6. 14:12 | behir

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy “Nyári diákmunka 2018” néven munkaerőpiaci programot indított a kormány a Nemzetgazdasági Minisztérium koordinálásával. Ez jó lehetőséget biztosít a munkát vállalni kívánó diákoknak, illetve a programhoz csatlakozó önkormányzatoknak és az önkormányzati intézményeknek.

– A tavalyi évhez képest bővülő lehetőségekről tájékoztattam békéscsabai cégvezetőket és  intézményvezetőket. Ígéretet tettek rá, hogy megvizsgálják, milyen feladatkörökben, s hány diákot tudnak a nyári időszakban foglalkoztatni – tájékoztatott Herczeg Tamás.

A program keretében a munkaadók, a diákok munkaviszonyban történő alkalmazása esetén a munkabér és a kapcsolódó szociális hozzájárulási adó együttes összegének 75 százalékát téríti az állam. A fennmaradó bérköltséget és járulékait a foglalkoztató fizeti.

A központi program keretében a 2018. június 18. és 2018. augusztus 31. közötti időszakra igényelhető a támogatás, 16 és 25 év közötti nappali tagozatos tanuló, vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok foglalkoztatására.

 

További programok »

FEL