Herczeg Tamás: Minden választópolgár képviselője szeretnék lenni

2022. április 5. 16:34 | Erdei-Kovács Zsolt

Kedden délután, a békéscsabai Fidesz irodában tartott választási eredményértékelő sajtótájékoztatóján, Békés megye 1. számú választókerületének frissen megválasztott országgyűlési képviselője kijelentette, a választás nem várt, legalábbis számára nem várt eredményt hozott. Mint Herczeg Tamás megfogalmazta, minden választópolgár képviselője szeretne lenni attól függetlenül, hogy kire szavazott.

Herczeg Tamás kifejtette: ez az eredmény, a 10 százalék körül különbség erős felhatalmazást jelent arra, hogy a munkát ugyanúgy kell folytatni, mint eddig. Kitért arra is, hogy az előző országgyűlési választáshoz képest öt százalékkal nőtt a támogatóinak az aránya.

Mint ismeretes, április 3-án Békés megye 1. számú választókerületében Herczeg Tamás több mint 22 ezer szavazatot kapott, míg legfőbb ellenfele, a baloldali összefogás jelöltje, Stummer János közel 18 ezret. Az eredmény tehát 49 és 39 százalék lett. Erről itt és itt is írtunk!

Előzetesen 3-4 százalékos különbséget prognosztizált volna, de azt nem tudta volna megmondani, hogy kinek a javára.

A sajtótájékoztatón a továbbiakról, a közeljövő fontos momentumairól szólva kiemelte, hogy nehéz, igencsak munkás időszak következik, a parlamentnek a nyári időszakig szükséges megalkotnia a jövő évi költségvetés tervezetét, és mindezt úgy, hogy a szomszédunkban zajló háború igencsak meghatározza majd az általános gazdasági helyzetet.

A szakemberek fél évvel ezelőtt nagyjából 5 százalékos GDP-növekedéssel számoltak, ami jelentős többletforrást eredményezett volna, azonban ezt újra kell számolni, újra kell értékelni, mert a gazdasági kilátások sokkal rosszabbak.

Köszönetet mondott a szavazóknak, köszönetet mondott a munkáját segítő önkénteseknek és gratulált a többi képviselőnek. Ismertette, hogy megkereste Békés megye ötödik képviselőjét; Sebők Évával, az ellenzék listán mandátumot szerzett országgyűlési képviselővel is egyeztetett.

Herczeg Tamás a kérdésünkre azt is elmondta, hogy eddig hét választáson vett részt, ebből hétszer nyert, az azonban még egyszer sem fordult elő, ami most, hogy a vesztes, mármint a legnagyobb riválisa ne gratulált volna neki, vagy legalábbis ne váltottak volna legalább néhány szót.

További programok »

Itthon

FEL