Herczeg Tamás: Minden körülmények között emlékeznünk kell

2020. október 23. 12:30 | Diós Zsolt

Békéscsaba országgyűlési képviselője és a Fidesz városi képviselői emlékeztek a Nagy Imre szobránál.

Békéscsabán a kialakult járványügyi helyzet miatt az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulója alkalmából tervezett ünnepi program elmarad. A helyi közélet szereplői szűk körben teszik tiszteletüket a forradalom eszméje és mártírjai előtt.

Délelőtt koszorúval és néma főhajtással emlékezett az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek emléke előtt Herczeg Tamás Békéscsaba és térsége országgyűlési képviselője a békéscsabai Fidesz-frakció tagjaival, Opauszki Zoltán tanácsnokkal, önkormányzati képviselővel, és Horváth László önkormányzati képviselővel.

A behir.hu kérdésére Herczeg Tamás sajnálatát fejezte ki, hogy idén nem lehet méltóképpen megemlékezni Magyarország, a magyar történelem egyik legszebb napjáról. Hozzátette: ma, október 23-án nem a forradalom leverésére kell emlékeznünk, hanem a szabadság ünnepét kell megülnünk.

 

 

– Azt tapasztalom, hogy nemzeti ünnepeink közül talán az 1956-os események foglalkoztatják a leginkább a békéscsabaiakat és nem csak azért, mert ez áll időben a legközelebb hozzánk, hanem azért, mert mindenkinek van személyes kötődése a forradalomhoz. Valóságos, ma is létező térben zajlottak az események. Valóságos - hála Istennek - mai is élő személyek küzdöttek a szabadságért. Minden családnak van olyan tagja, ismerőse, aki elmondja, hogy mi történt azokon a csodálatos napokon. Mindenkinek van "élő történelemkönyv" a környezetében. Éppen ezért a járványügyi-helyzetben is emlékeznünk kell a 64 évvel ezelőtt történtekre, a hősökre – fejtette ki gondolatait az országgyűlési képviselő.

További programok »

FEL