Hazai pályán nem nyertek a Csabai Csirkefogók – Így látták az érintettek

2020. július 23. 14:18 | Hidvégi Dávid

Újra hazai vízben játszottak a békéscsabai pólósok. Hosszú idő telt el a legutóbbi, helyi vízilabda mérkőzés óta, hiszen a koronavírus-járvány miatt az előző bajnokság idő előtt ért véget.

A múlt heti, első fordulóhoz képest ezúttal nem szerepeltek sikeresen a csabai pólósok a Nyári Kupán, így a hazai pálya előnye sem segített az erősebb, budapesti ellenfél ellen. A gyermek korcsoport az alsóház B csoportjában szerepel, az Ybl Water Polo Clubtól 7–20-as vereséget szenvedtek.

A tavasz folyamán kezdtek formába lendülni a Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub fiataljai, de ezt nem tudták az előnyükre fordítani, hiszen a járvány miatt idő előtt véget ért a bajnokság. Az egyik játékos elmondta, hogy a kényszerű, szárazföldi edzések nem értek fel a vízi tréningekkel, ezért örülnek, hogy visszatérhettek a régi kerékvágásba. 

– Fejben kicsit nem voltunk ott, nem úsztak le rólunk. A helyzeteink megvoltak. Egy-két passz, talán sikerülhetett volna jobban az én részemről is, de hát ilyen ez a sport sajnos. Már múlt héten megvolt az összeszokottság, de akkor egy kicsit könnyebb volt az ellenfelünk. Fejben ott voltuk, megvoltak a helyzeteink, amelyeket szép számmal értékesítettünk – emelte ki a Freiberger István.

Fodor Ádám a nyáron lett a klub vezetőedzője, mivel Szilágyi Kristóf távozott a posztjáról és Pécsre igazolt. A tréner a felnőtt csapat mellett a gyermek korosztályt irányítja. A szakember nem volt elégedett a csapata teljesítményével, de a Nyári Kupát elsősorban a csapat összeszoktatására használják, illetve arra, hogy a játékosokat megtarsák, ugyanis előfordul, hogy a hosszabb, meccs nélküli időszakban elvesztik a kedvüket a fiatalok.

 

 

– A gyerek csapattól egy picikét többet vártam volna, amellett, hogy valóban nem labdáztunk sokat az elmút hetekben. Kicsit még dadogott a kézben a játékszer, nagyon sok rossz passzt adtunk el, de ez nyilván ennek tudható be. Még keveset gyakoroltuk a meccs szituációkat, szeptemberig még bőven van idő. Az úszással azt gondolom, hogy nem volt probléma, az viszont látszott, hogy fejben lassabbak voltunk, mint az ellenfél – fogalmazott Fodor Ádám.

A Ybl Water Polo Clubot a csabaiak serdülő, gyermek és az ifjúsági korosztálya sem tudta legyőzni. A Csirkefogók a harmadik fordulóban az UVSE csapatával játszanak majd Budapesten, július 29-én.

 

Galéria

További programok »

Sport

Röplabda egy héten keresztül – nyári tábort szervezett a BRSE

Már ötödik éve, hogy a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület megszervezi nyári táborát. A viharsarki klub programjának első turnusára több mint 50 gyermek jelentkezett. Az edzők naponta több edzést tartanak a fiataloknak, de ügyességi és kézműves foglalkozások is szerepelnek a palettán.
2021. június 24. 17:25
FEL