Vízilabda: Könnyed csabai győzelmek a Nyári Kupa nyitányán

2020. július 16. 10:28 | behir

A koronavírus-járvány miatt a hazai szövetség által leállított valamennyi bajnoki- és kupamérkőzés után négy hónappal ismét vízbe ugrottak a hazai utánpótláscsapatok. Elsőként az országos bajnokságokban szereplő csabai együttesek mutatták meg magukat, mégpedig a Nyári Kupa első fordulójában. Az első ellenfél a fővárosi POLO SC volt, a viharsarki fiatalok pedig három magabiztos győzelmet arattak.

 

POLO SC, Budapest–Swietelsky-Békéscsaba 2–35 (0–9, 0–11, 1–7, 1–8)

Országos vízilabda Nyári Kupa, ifjúságiak, alsó ház, B csoport, Budapest. V.: Várkonyi Gabriella, Csizmadia Zsolt.

Békéscsaba: Vozár M. – Lukácsi M. 8, Szalók 1 (1), Kiss-Schusztek 1, Paksi B. 2, Csatári 6, Károlyi. Cs.: Sipos 2, Kis S. 2 (1), Körözsi 1 (1), Bozgán 3, Vozár B. 9, Szatmári Zs. Edző: Ajtai Miklós. Gól emberelőnyből: 6/1, ill. 2/1. Büntetők: 0/0, ill. 4/3.

Ajtai Miklós edző így foglalta össze a látottakat: – Nagyon sok gólt lőttünk, de ez köszönhető volt annak is, hogy nem egy igazán ütős csapattal szemben játszottunk. Mindenki, így a cserék is sok lehetőséget kaptak, és szinte mindenki lőtt gólt a találkozón. Szezonnyitónak remek lehetőség volt, ám a hibák a gyenge ellenfél miatt nem jöttek ki. Viszont egyelőre kapusunk nincs, úgy tűnik, új csapatot kell építenünk. Lukácsi Marcell és Vozár Bálint teljesítménye kimagasló volt.

 

Lukácsi Marcell (kezén a labda) az ifjúságiak mérkőzésén nyolcszor volt eredményes (Fotó: csabapolo.hu)

Lukácsi Marcell (kezén a labda) az ifjúságiak mérkőzésén nyolcszor volt eredményes (Fotó: csabapolo.hu)

 

POLO SC, Budapest–Swietelsky-Békéscsaba 2–16 (0–5, 2–0, 0–5, 0–6)

Országos vízilabda Nyári Kupa, serdülők, alsó ház, B csoport, Budapest. V.: Zelki Soma, Várkonyi Gabriella.

Békéscsaba: Szatmári Zs. – Dobos 2, Dimák 1, Kiss-Schusztek 5, Bozgán 1, Paksi G. 2, Osgyán 1. Cs.: Born, Csiaki, Pálenkás 1, Schindler G., Kósa, Kvasz 1. Edző: Ajtai Miklós. Gól emberelőnyből: 5/1, ill. 6/1. Büntetők: 0/0, ill. 0/0. Kipontozódott: Banai.

Ajtai Miklós: – Ez a mérkőzés teljesen más volt, mint az ifjúságiaké. Itt is új csapatot kell építenünk. Már a 2005-ben születettek is lehetőséget kaptak. Úgy tűnt, ennél a gárdánál van némi lemaradás, de van fantázia ebben az együttesben, ám nagyon sokat kell még dolgoznunk, hogy a korábbi szintre kerüljön az átalakuló csapat. Itt Kiss-Schusztek Dávid nyújtott átlagon felüli teljesítményt.

 

POLO SC, Budapest–Swietelsky-Békéscsaba 6–21 (0–6, 3–3, 3–2, 0–10)

Országos vízilabda Nyári Kupa, gyermek korcsoport, alsó ház, B csoport, Budapest. V.: Csizmadia Zsolt, Zelki Soma.

Békéscsaba: Lisztes – Kiss Z. 3, Szanyi, Fodor 2, Horváth Sz. 2, Kvasz 4, Komlódi 2. Cs.: Budai, Hajdu 3, Szatmári L. 1, Freiberger 2, Szalai 1, Bujdosó 1. Edző: Fodor Ádám. Gól emberelőnyből: 3/1, ill. 9/5. Büntetők: 2/2, ill. 0/0. Kiállítás cserével: Sárosi, Maróti.

Fodor Ádám edző így láttatja a fővárosban történteket: – Nem készültünk külön erre a sorozatra, amit alátámaszt: a meccs előtt is nagyon kemény úszótréninget vezettem a fiataloknak. Az ellenfél nem bizonyult túl erősnek, de mindenkinek sok játéklehetőséget adtam a kupa-nyitányon. Az máris kitűnt, hogy nincsenek még meccsben a srácok, és látszik, hogy hol kell csiszolni, javítani a játékon. Ettől függetlenül elégedett voltam a mai napon nyújtott teljesítményekkel. Jó edzőmérkőzés volt a szerdai derbi, de a jövő héten jóval erősebb ellenfél érkezik hozzánk.

 

Forrás: csabapolo.hu

 

További programok »

FEL