Ezúttal Szegeden játszottak a csabai pólósok a Nyári Kupában

2020. augusztus 10. 14:43 | behir

A hétvégén a gyermek IV. korcsoportosoknak is megrendezték a Nyári Kupa felkészülési tornát, két napon át Szegeden igyekeztek bizonyítani a csabai 11 évesek és a fiatalabbak. A szombat, vasárnapi esemény az első forduló volt, ahol a Csabai Csirkefogók békéscsabai és gyulai csapatai is négy-négy mérkőzést játszottak. A tornát augusztus 17 és 18 között is Szegeden folytatják.

Csabai Zoltán edző másirányú elfoglaltsága miatt ezúttal a klub vezetőedzője, Fodor Ádám kísérte el a csapatot Szegedre. Tizenéves gárda mérlege: egy győzelem és három vereség volt: a gyulaiak elleni „házi rangadón” 29–6-ra nyertek a megyeszékhelyiek, majd a mezőny két legerősebb alakulata következett (Szolnok–Békéscsaba 21–8, Szentes–Békéscsaba 20–8). A negyedik meccsre újra belelendültek a viharsarkiak és mindössze kétgólos vereséget szenvedtek a házigazda szegediektől (16–18).

A békéscsabai csapatot a következő játékosok alkották: Such Bertold (kapus), Földi Maxim, Gyuricza István, Kabai Zalán, Laurinyecz Gergő, Orosz Botond, Plavecz Dániel, Puha Zalán, Rácz Domonkos, Suhajda Zoltán, Szlúka Ádám, Zimbran Milán.

– Nyitányként egy könnyű találkozón nyertek a csabai fiatalok a Gyula ellen. Ezt követően két olyan alakulattal szemben léptek föl a gyerekek, amelyek legalább harminc-negyven meccsel előttünk járnak: gyorsabbak a vízben, gyorsabbak gondolkodásban, de nem behozhatatlan a hátrányunk. A Szolnok és a Szentes ellen is voltak jó periódusaink, különösen azután, hogy időkéréskor elmagyaráztam nekik, hogy semmivel sem butábbak, csak nem kellene megijedni a nagyobb névtől. De az is tény, amíg nálunk három-négy igazi húzóember volt, a két ellenfélnél nyolc-tíz. Az utolsó találkozóra végképp felvette csapatunk a játék ritmusát, és akár fordított eredmény is születhetett volna a szegediek ellen. Talán, ha a beteg Korcsok Nándi is velünk tarthatott volna… Remélem, sokszor találkozunk ilyen erősségű csapatokkal, ugyanis ezektől lehet igazán tanulni – így értékelte Fodor Ádám a kétnapos eseménysort.

A Béládi Csaba edző által pallérozott Gyulai VK 11 legénnyel állt ki a Tisza-parti városban, ahol valamennyi mérkőzésüket ugyan elvesztették, ám az általában kapott 20-22 gólra ezúttal már rendre hattal-nyolccal válaszoltak. Az eseményen a következő fürdővárosi fiatalok ugrottak vízbe: Lipták-Bíró Ábel (kapus), Balogh Csanád, Cserháti Boldizsár, Demkó Boldizsár, Ilyés Bálint, Józsa Zalán, Kováts Hunor, Nánási Hunor, Szakadáti Márk, Szakadáti Szofi, Szeidler Márton.

– A munka elején járunk még, ráadásul akadtak olyanok a csapatban, akik életük első mérkőzésén ugrottak a medencébe. Tény, egyelőre sok tanulni valónk van, látjuk, ellenfeleink miben és milyen sokkal előrébb járnak, mint a mi fiataljaink. Fizikálisan, úszástudásban, taktikai elemekben és technikailag is lépéshátrányban vagyunk a többi dél-alföldi gárdával szemben, ráadásul motiváltságban is mihamarabb fel kell venni velük szemben a versenyt. A mieinknek az is furcsa volt, hogy először játszottak nagy méretű labdával, ezért kevésbé voltak labdabiztosak. Ám hasznos volt a két nap, a négy mérkőzés, amelyen kapusunk, Lipták-Bíró Ábel, Nánási Hunor és Szakadáti Márk már olyan teljesítményre volt képes, mint az OB I-es háttérrel szereplő ellenfeleink játékosai. A többieknek hozzájuk kell fejlődni ahhoz, hogy legközelebb több sikerélményben részesüljön a csapat – mondta Béládi Csaba a megmérettetés után.

 

Forrés: csabapolo.hu

További programok »

FEL