Hatvanezer Fa Egyesület: Újabb fák menekültek meg a Keleti kertekben

2021. augusztus 25. 14:20 | D. Nagy Bence

Az egyesület elnöke szerint előremutató, kompromisszumos megoldás született az úthálózat fejlesztése és a fák megőrzése kapcsán.

– Kezdeményezésünkre sikerül a Keleti kertekben további fákat (száznál is többet) megmenteni! Nagyon örülünk, hogy a város fejlesztői, üzemeltetői, a közlekedési hatóság, a főkertész, a kivitelezők, rengeteg Jácint és Almás sori lakos, a helyi képviselő, ottani vállalkozók jelenlétében sikerült kompromisszumra jutni. Lesz út, és a fák döntő része megmarad – számolt be a Hatvanezer Fa Egyesület elnöke a szervezet legújabb eredményeiről. Ulbert Zoltán hozzátette, hogy  a veszélyes, korhadt fákat kivágják, de miután a helyszínen a felsorolt szervezetek és hatóságok minden lehetséges műszaki, jogszabályi, kivitelezési megoldást és kompromisszumos lehetőséget felsorakoztattak, a fák nagy része megmenekül.

Az egyesület elnöke leírta továbbá, hogy Sódar Anitától, a Városfejlesztési Nonprofit Kft vezetőjétől azt az ígéretet kapták, hogy az itt alkalmazott megoldások a hasonló méretű utcákban mérvadók lesznek.

– Köszönjük mindazoknak, akik szakmai tudásukat latba vetve ezt a feladatot úgy oldották meg, hogy a jövő lakói is árnyékban tudjanak ott közlekedni. Az a kis mértékű szűkület, az a néhány szakasz, ahol ki kell majd táblázni az útközeli fákat, a sebességcsökkentés, mind-mind nagyon progresszív megoldások – fogalmazott Ulbert Zoltán, aki a behir.hu megkeresésére elmondta: élhető kompromisszum született, amely precedenst teremtett az átfogó útépítési és útfelújítási munkák kapcsán érintett fák sorsa kapcsán is.

Forrás: FB/Ulbert Zoltán

További programok »

Itthon

Beporzók napját is tartottak a Ligeti vásár és Ökobörzén

A megszokottól eltérően a hónap első szombatján tartották meg a a Ligeti Vásár és Ökobörzét a Körösök Völgye Látogatóközpontban. A kistermelők és kézművesek portékái mellett a helyi lakosok garázsvásárán is lehetett válogatni. A gyermekeket a méhecskék tevékenységének fontosságát hangsúlyozó kézműves foglalkozásokkal várták.
2024. március 2. 16:11
FEL