Hat térfigyelő kamerával bővült a békéscsabai rendszer

2023. február 2. 17:16 | Papp Ádám Sándor

Hat térfigyelő kamerával bővült a Wenckheim turista- és kerékpárút. Az eszközök telepítéséről még a békéscsabai közgyűlés döntött tavaly novemberben, majd egy hónappal később már üzembe is helyezték a kamerákat.

A városi közgyűlés novemberben tárgyalt a térfigyelő kamerarendszer bővítéséről. Akkor 64 eszköz állt rendelkezésre, a képviselő-testület további 6 kamera üzembehelyezéséről döntött. Decemberig többek között Gerlán, Pósteleken, valamint a bányatavaknál telepítettek megfigyelő eszközöket. A hálózat bővítését az indokolta, hogy a beruházások részeként kihelyezett vagyontárgyakat ismeretlen személyek megrongálták, valamint eltulajdonították. 

– Biztos sokan emlékeznek arra, hogy megtörtént a jaminai bányatavaknál a madárles, kilátónak a telepítése, valamint kihelyezték a bringaszervíz eszközeit, és a padokat, asztalokat. Talán két hét telt el, és ezeket a vagyontárgyakat ellopták. Elképesztő, hogy mi történhet! Ez az esemény rávilágít arra, hogy miért fontos a térfigyelő kamerákat az értékeink közelében telepíteni – emelte ki Opauszki Zoltán, a város környezetvédelmi és turisztikai ügyekért felelős tanácsnoka.

A tanácsnok arra is kitért, hogy a térfigyelő kameráknak bűnmegelőző hatásuk van, továbbá a rögzített felvételek az elkövetők sikeres felderítéséhez is segítséget nyújtanak.

 

További programok »

Itthon

Fiktív vevőkkel trükköztek a gépjárműalkatrész-kereskedők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a gépjármű-alkatrészek kereskedelmét ellenőrizve olyan fiktív vásárlókra bukkant, akik adatait csak a számlázás miatt hozták létre. Az ilyen adásvételek azonban az eladók felelősségét is felvetik. A jelenség visszaszorítására a NAV folyamatosan ellenőrzi a gépjármű-alkatrészek nagykereskedelmét.
2023. március 21. 18:55
FEL