Háromszáz rászoruló család kapott húsvéti élelmiszer-adományt

2019. április 18. 18:47 | Szabó Rita

A húsvéti ünnep közeledtével ismét ételadományokat osztott a békéscsabai önkormányzat a szociálisan rászoruló családoknak. A csomagokat 2700 forint értékben állították össze olyan élelmiszerekből, amelyek a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódnak. 

Tartós élelmiszerek, csokitojás és kalács is került azokba a csomagokba, amelyet a békéscsabai önkormányzat munkatársai osztottak a nehéz élethelyzetben lévő családoknak. Az ünnepek előtt sokaknak nagy segítség az élelmiszer-adomány.

 

Fotó: Kugyelka Attila

 

Az adományosztást a szociálpolitikai osztály és a családsegítő központ készítette elő. A kiválasztásnál előnyben részesítették a gyermekes családokat, az időseket és a nehéz élethelyzetben lévő személyeket.

– Az adományokra a forrást a városi költségvetés biztosította. A csomagokban tartós élelmiszerek vannak, búzadara, liszt, cukor, kolbász, valamint kalács és csokitojás is a húsvéti ünnepre való tekintettel. Örülünk annak, hogy háromszáz csabai család ünnepi készülődését tudjuk könnyebbé tenni - fogalmazott Szarvas Péter polgármester.

A polgármester hozzátette: a csabaiakra mindig jellemző volt a jószívűség, most az önkormányzaton a sor, így a város is igyekszik támogatni a rászorultakat.

 

FEL