Három napon keresztül kóstolhatnak hazai meggyet a Békés megyeiek

2018. június 30. 11:16 | Szendi Rita

Országos kezdeményezéshez csatlakozott a csorvási Hunapfel Kft. Békés megyében. A háromnapos akció alatt három különböző békési településen ingyen osztják a meggyet. A kóstoltatás célja az, hogy minél többen tegyék le voksukat a magyar gyümölcs mellett.

 

 

Ebéd után sokan megálltak a piros gyümölcsök láttán az egyik békéscsabai bevásárlóközpont aulájában. Fiatalok és idősebbek egyaránt szívesen fogadták a dobozban lévő friss gyümölcsöt, volt olyan is, aki a sokfajta közül is felismerte a nagyszemű meggyet. A cég ügyvezető igazgatója elmondta, hogy már több éve részt vesznek az akcióban, így is népszerűsítenék a gyümölcsöt.

– Így kapcsolódunk az országos programhoz, mert a több helyen való kóstoltatástól azt reméljük, hogy az emberek jobban ismerjék és fogyasszák a meggyet – fejtette ki a Hunapfel Mezőgazdasági Kft. ügyvezető igazgatója, Pusztai József.

Az országos akció révén Békés megyében három település – Békéscsaba, Orosháza és Gyula – több pontján népszerűsítik a meggyet. Szombaton a fürdővárosban 11-től a várnál, 13 órától pedig a strandon várják a gyümölcskedvelőket.

 

További programok »

Gazdaság

A nagy baleseti körkép: kiktől kell igazán tartanunk az utakon?

Vajon hol és milyen autóval, férfiak vagy nők okozzák a legtöbb balesetet? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a Generali saját statisztikái között, hiszen sokan biztosan rávágnák, hogy a hölgyek bizonytalanabb sofőrök, a legveszélyesebb autósok pedig a nagy fekete terepjárókkal közlekedő fiatal férfiak. Pedig ez nem így van.
13:27
FEL