Három Békés megyei is ott van a hét kézilabda csapatában

2020. március 11. 11:27 | Hidvégi Dávid

Az M4 Sport a kézilabda magazinjában minden forduló után kiválogatja a hétvége legjobbjait, amelyből egy álomcsapatot állítanak össze. A nőibe egy, a férfi csapatba kettő Békés megyei játékos került be. Kizárólag az első osztályokat veszik figyelembe.

A nőknél a csatorna szakértői a Békéscsabi Előre NKSE egyik játékosát, Barján Biankát válogatták be a hét csapatába. Bár a lilák sima 45-28-as vereséget szenvedtek a bajnokságot vezető Győri Audi ETO otthonában, a jobbátlövő a maga nyolc góljával a mezőny egyik legjobbja volt. Nála a győri együttesben sem volt olyan játékos, aki több gólt dobott volna, hiszen a zöld-fehérek legjobbja, Stine Bredal Oftedal szintén nyolc találatot jegyzett.

Hét csapata: Kari Aavlik Grimsbö (kapus/Győr) – Hajtai Vanessza (Mosonmagyaróvár) – Kisfaludy Anett (Érd) – Jana Knedlikova (Győr) – Jelena Despotovic (balátlövő) – Barján Bianka (Békéscsaba) – Szabó Nina (Kisvárda)

A férfiaknál három Békés megyeit válogattak be a hét csapatába. Az Orosházi FKSE bravúros teljesítménnyel az utolsó másodpercben hazai pályán ért el döntetlent a Ferencvárossal szemben. Nem véletlen, hogy az utolsó gólt és egyébként ezenkívül még további nyolc találatot jegyző Lele Ákost beválogatták a legjobbak közé. A másik kiválasztott a hét gólt dobó Németh László lett, aki a védekezésével is hozzájárult a zöld-fehérek sikeréhez.

Hét csapata: Mirko Alilovic (kapus/Szeged) – Németh László (Orosháza) – Topic Petar (Balatonfüred) – Gábori Máté (Gyönygyös) – Lele Ákos (Orosháza) – Hruscak Patrik (Budakalász) – Petar Nenadic (Veszprém)

További programok »

FEL