Harmadjára rendezik Gyulán a Tűzoltó Csillagtúrát

2024. április 23. 16:24 | Bere Mátyás

Az XXIV. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrát május 9-12. között Gyulán tartják. Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón jártunk, ahol elhangzottak az esemény részletei, valamint színes programkínálata. Gyula városa harmadjára házigazdája ennek szakmai, családi lánglovag-összejövetelnek.

Az esemény a tűzoltók világtalálkozója is egyben, amelynek az Önkéntes Tűzoltózenekarok Fennmaradásáért Alapítvány nyerte el a rendezési jogát, így ismét Magyarországon lehet majd a tűzoltók nemzetközi seregszemléje – döntötte el a tűzoltók nemzetközi szervezete, az IFSO.

A szervezők fesztiválhangulatot ígérnek a négynapos programsorozaton, ahol többek között szakmai előadások, ügyességi versenyek, szabadidős, kulturális, sport és gasztronómiai események is helyet kaptak.

 

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

 

A sajtótájékoztatón Görgényi Ernő, Gyula polgármestere – elismerve a szervezők munkáját – kiemelte: nagy megtiszteltetés a város számára, hogy harmadjára is itt tartják ezt a nemzetközi eseményt.

– Már jártak nálunk két ízben Európa számos országából azok a tűzoltók, akik most ismét városunkba szeretnének jönni, azaz tudják hova jönnek és szeretnek ide jönni – fogalmazott a polgármester, majd hozzátette: azt tapasztalja, hogy a városba látogatók gyakran meglepődnek a település gondozottságán, igényességén.

– Nem véletlen mondják, hogy Gyula a legnyugatibb keleti város – fűzte hozzá.

 

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

 

Dudaszeg József nyugalmazott tűzoltó ezredes, a XXIV. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra szervezőbizottságának elnöke elmondta, hogy a rendezvény ötlete 1975-ben indult útjára úgy, mint egy tűzoltó baráti találkozó, ami később szakmai rendezvénnyé, majd családi programmá alakult.

– A látogatóknak ez egy turisztikai program, ami tulajdonképpen a világon az egyetlen tűzoltó-rendezvény, ahol nemcsak szakmai, hanem családi program is része az eseményeknek. Így hát kikapcsolódhatnak az idelátogatók a festői Gyulán – fogalmazott az eseményről.

 

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

 

Komoróczki Aliz, a Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy cégük a programok megszervezésében segédkezett. Kiemelte, hogy német nyelvű kiadványokat készítenek a fesztiválra érkezők számára, emellett programajánlókkal segítik a szervezőbizottságot és a várost.

További programok »

Gyula

Átadták a Gyulai Várfürdő felújított főépületét - galériával

Ünnepélyes keretek között adták át a Gyulai Várfürdő fejlesztésének második ütemét szerdán. A beruházásban a Békés Vármegyei Központi Kórház egykori reumatológiai szakrendelőjét közel egymilliárd forintos hazai forrásból alakították át. A fejlesztés által bővült a téli pihenő területe is.
2024. május 29. 18:01
FEL