A hétvégén ismét a virágoké lesz a főszerep Gyulán

2019. május 8. 10:55 | Kovács Andrea

Május 10-e és 12-e között ismét megrendezik a Gyulai Virágok Fesztiválját Gyulán. A szakmai bemutató és vásár mellett különböző kulturális és mozgásos programok, valamint gasztronómiai különlegességek is várják a fürdővárosba látogatókat.

 

 

A 2016 óta 3 naposra bővült Gyulai Virágok Fesztiválja ezúttal is sokszínű növény- és programkínálattal várja az érdeklődőket. Görgényi Ernő  a város polgármestere elmondta: idén 62 árus  kínálja növényeit a Béke sugárúton, az erre az időszakra kialakított virágsétányon, valamint a Göndöcs kertben. Emellett vendéglátók és más kapcsolódó szolgáltatások is várják a látogatókat. A rendezvény díszvendége a virágfesztiváljáról is híres Debrecen városa lesz.

 

Gyulai Virágok fesztiválja sajtótájékoztató: Görgényi Ernő polgármester, Szászné dr. Várkonyi Adrienn főkertész (fotó: Tóth Áron)

 

A rendezvény pénteken délután az Erkel Ferenc Művelődési Központban, Bálint gazda előadásával kezdődik, melyet író-olvasó találkozó követ. A programokról már Gyula város főkertésze tájékoztatott. Szászné dr. Várkonyi Adrienn hozzátette: a művelődési központban a szakmai programok mellett a Képzelet virágai című gyermekrajz-kiállítást, illetve Májusi virágálmok elnevezéssel művészi virágkompozíciókat is láthatnak a látogatók, melyekre ha szavaznak akár nyerhetnek is közülük.

A főkertész azt is elmondta, hogy az árusok az egynyári növények mellett különlegességeket is hoznak: tavi rózsákat, rovarevő növényeket és újdonságként növényfalak is lesznek. A tavalyi évben már volt bonsai kiállítás, amely ién gyakorlati bemutatókkal is kiegészül. Így a különleges növény kialakításának csínját-bínját is elsajátíthatják az érdeklődők – tette hozzá Szászné dr. Várkonyi Adrienn.

 

Komoróczki Aliz ügyvezető, Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. (fotó: Tóth Áron)

Ezen a hétvégén, Gyulán minden program, így a gasztronómia is a virágokról szól. Négy vendéglátóhelyen lehet majd az ehető virágok felhasználásával készült menüsorokat kóstolni. Komorózki Aliz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: a vendégek szavazólapokon tudják  értékelni és pontozni az ehető virágból készült ételeket, melyeket a látvány, íz, kreativitás, felszolgálás, valamint az összhatás alapján egy 10 pontos skálán lehet majd pontozni.

A IV. Gyulai Virágok fesztiváljára látogatókat különböző szórakoztató programok is várják, mint például az ízek és illatok tere, kézműves-foglalkozások, valamint színpadi bemutatók és koncertek.

 

További programok »

Gyula

FEL