Harmadik lett az Evangélikus gimnázium csapata a Re:formáció országos döntőjén

2017. október 2. 11:55 | Szendi Rita

A Re:formáció - megújuló világ középiskolai vetélkedő országos döntőjén a békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium csapata harmadik helyezést ért el. A csapattagok: Bohus Viola, Székács Linda, Frankó Gábor, Szathmári Dominik és Tóth Milán. Felkészítő tanáruk: Paluska Krisztina.

A vetélkedő célja az volt, hogy a tanulók ismereteket szerezzenek azokról a művészeti- és tudományterületekről, amelyekben a reformáció és annak hatása új értékeket teremtett, valamint az, hogy felfedezzék a reformáció kultúránkra gyakorolt hatását jelenünk mindennapjaiban. A vetélkedő sikerét jelzi, hogy az általános iskolai és a középiskolai kategóriákban összesen 1500 diák indult.

A Re:formáció döntőjében hat csapat versengett egymással. A játékban változatos feladattípusokon keresztül adhattak számot tudásukról: voltak kvíz feladatok, éneklésre és színjátszásra építő kihívások, valamint vitában is helyt kellett állniuk.

 – Vallás és kultúra elválaszthatatlan fogalmak Európában. Értelemszerű tehát, hogy az értékőrzésben – amely az M5 csatorna kiemelt feladata –, a vallástörténet és annak kulturális hatása is kiemelt figyelmet élvez. Ezért üdvözölte örömmel és támogatta a csatorna Reformációs Emlékbizottság középiskolásoknak szervezett vetélkedőjét. Sikerült megtalálni az egyensúlyt a komoly téma és a könnyed, szórakoztató formátum között, tehetséges, felkészült fiatalok közreműködésével. Még ehhez hasonló sem volt a vetélkedők történetében, így bizton állíthatom: új műfaj született, ennek lehetnek tanúi nézőink vasárnap – mondta el Dér Ágnes, az M5 csatornaigazgatója.
Forrás: hirado.hu

További programok »

FEL