Hamisan vádolta meg szexuális erőszakkal élettársát a büntetett előéletű nő

2023. november 15. 11:06 | behir.hu

Hamis vád bűntette miatt a Békéscsabai Járási Ügyészség vádirata alapján 1 év 3 hónap időtartamú végrehajtandó börtönbüntetésre és 3 évi közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélt előkészítő ülésén a Békéscsabai Járásbíróság egy 38 éves büntetett előéletű pilisi nőt, aki élettársát szexuális erőszak elkövetésével vádolta meg hamisan.

A nő visszaesőnek minősül, jelenleg más ügyből kifolyólag jogerős börtönbüntetését tölti, illetőleg két további büntetőeljárás is folyamatban van vele szemben rablás bűntette és lopás vétsége miatt Budapesten és Debrecenben. Emiatt a járásbíróság megállapította, hogy a terhelt a végrehajtandó szabadságvesztésből előéletére figyelemmel, a törvény erejénél fogva nem bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet jogerős.

A nő és az élettársa 2022. szeptember 06-án, az éjszakai órákban a békéscsabai vasútállomás közelében tartózkodtak. Hajnali 2 óra körüli időpontban a nő hiányos öltözetben odament a vasútállomás utascsarnokához, majd az ablakon keresztül kopogni kezdett a biztonsági őrnek és segítséget kért tőle azt állítva, hogy egy férfi ismerőse a közelben lévő növényzetben megverte és megerőszakolta. A biztonsági őr értesítette a rendőröket, akik azonnal a helyszínre érkeztek. A terhelt a rendőrök kérdéseire válaszolva valótlanul azt állította, hogy élettársával együtt érkezett Budapestről Békéscsabára, aki a bejelentését megelőzően a közelben őt ismeretlen módon bántotta és akarata ellenére vele szexuális cselekményt folytatott. Ily módon a terhelt az élettársát szexuális erőszak bűntettével vádolta meg hamisan az intézkedő rendőrök előtt. Ezt követően a rendőrség a közelben intézkedés alá vonta a férfit is, majd közölték a terhelttel, hogy az általa elmondottak miatt orvosi vizsgálatát kell foganatosítaniuk. A közlés és a hamis vádolással kapcsolatos felvilágosítás után a nő jelezte a rendőröknek, hogy a rajta lévő sérüléseket korábban szenvedte el, illetve őt élettársa nem bántotta, csak összevesztek és ezért tette a valótlan bejelentést.

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

További programok »

FEL