Hamarosan szárnyalnak az angyalok

Folyamatosan zajlanak a próbák a Degré utcai gyermekotthonban, amelynek lakói idén már hetedszerre állnak közösen színpadra a Békéscsabai Jókai Színház művészeivel. Az Angyalok Szárnyalása című, jótékonysági zenés előadást minden alkalommal nagyon várják az intézmény lakói. Ebben az évben általános iskolások is csatlakoznak a fellépéshez.

Elmaradhatatlan kelléke Tücsök Peti előadásainak a rajzvászon. A gyerekek nagy kedvence ezúttal segítséget is kap: a gyermekotthon lakóival közösen készülnek az alkotások a színpadon. A művésztől persze egyáltalán nem áll távol ez a fajta közvetlenség. Ezért is fogadta Berényi Nagy Péter örömmel, amikor felkérték, hogy vegyen részt a műsorban. „Olyan jó fölemelkedni a gyermekekhez, jelen esetben a Degré utcai fiatalokhoz!” – lelkendezett a művész.

Több dal is felcsendül majd az előadásban, amelyet más-más csoportok tanulnak be, de a fináléban együtt is énekelnek majd a színpadon. A gyerekek minden évben nagy kedvvel vesznek részt a felkészülésben. Az előadás után pedig már rögtön azt kérdezgetik, mi lesz a műsor jövőre – mesélte Évi tündér megformálója, Szepsi-Szente Éva, akivel együtt a Békéscsabai Jókai Színház huszonnégy művésze járul hozzá a jótékonysági est sikeréhez. A legtöbb, amit ezért cserébe kapnak, az otthonban lakó gyerekek szeretete – tette hozzá Éva.

Az intézmény célja, hogy minél többen megismerjék az itt élő gyerekek mindennapjait, és erősödjön a kapcsolatuk a többségi társadalommal. Ezt szolgálja az is, hogy idén először nem csak művészek, de más iskolák diákjai is részt vesznek a műsorban. Jónás Elekné mentálhigiénés csoportvezető elmondta, hat általános iskola kórusával együtt lépnek fel a fiataljaik. Szerinte ezáltal erősödik kortársaikban a társadalmi felelősségvállalás és az előítélet-mentesség.

Az előadás, amelynek jegybevétele az otthon lakóit támogatja, december 11-én este hét órakor lesz a Jókai színház nagyszínpadán.

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,