Hamarosan kezdődik az iskola, ám sokan még várnak bevásárlással

2021. augusztus 15. 16:12 | Gyemendi Réka

Füzetek, tollak, színes ceruzák, vonalzó, iskolatáska – csak néhány azok közül a termékek közül, amelyeket iskolakezdés előtt be kell szereznie egy családnak. Sokan általában már augusztus első heteiben megveszik a legszükségesebb eszközöket. Az idei év viszont más, mint a többi és a tapasztalatok szerint inkább kivárnak a szülők.

Molnár Abigél általános iskolás. Épp nagynénjével volt az egyik békéscsabai papírboltban a 7.Tv stábjának ottjártakor. Elmesélte, hogy ők nem halasztották az utolsó napokra a bevásárlást, anyukájával már a legtöbb dolgot beszerezték a szeptember 1-jei iskolakezdéshez. Csak néhány füzet és írószer hiányzik még, a kiválasztott daraboknál pedig általában fontos szempont, hogy egyedi legyen.

– Fontos, hogy néz ki az adott tanszer. Mi szoktuk kiválasztani legtöbbször a tesóimmal, hogy milyen mintájú legyen, hogy tetszik-e nekünk. Ha esetleg otthon vagyunk, amikor vásárol, akkor lefotózza és elküldi nekünk a képet – fogalmazott a kisdiák.

Többféle színes ceruza, állatos radírok, fényképpel ellátott füzetek és mesefigurákkal díszített iskolatáskák: a választék garmadája fogadja a papírboltokba látogató szülőket és gyerekeket, ahol az egyszerű, kedvezőbb árú termékektől az egészen egyedi darabokig mindent megtalálnak a vevők. Habár már sok család elkezdte megvenni a tanszereket, a papírbolt üzletvezetője szerint az igazi roham majd csak a következő két hétben várható.

– A vásárlók inkább a hónap vége felé jönnek. Az idei év azonban egészen más, mint az eddigiek. Nagyon kivárnak a vevők. Egyelőre még csak az alsósoknak vásárolnak, fölsősöknek, középiskolásoknak még nem – ismertette Tímár Valéria, a Tímárker Papír-Írószer Bolt üzletvezetője.

Sok szülő precízen összeállított listát készít, a kívánt daraboktól pedig nem tér el, azonban vannak olyan vásárlók is, akik kevésbé válogatnak – fogalmazott az üzletvezető. Az eladók tapasztalatai szerint leginkább a minőségi darabokat keresik a vevők, amelyeket akár több évig is tud majd használni a gyermek.

További programok »

FEL