Elindult a tanév a békéscsabai Erzsébethelyi Általános Iskolában

2022. szeptember 1. 11:20 | Vincze Attila

Tanévnyitó ünnepséget tartottak a békéscsabai Erzsébethelyi Általános Iskola Madách utcai tagintézményében csütörtökön. Szarvas Péter polgármester szerint az önkormányzat az új tanévben is együttműködik a csabai iskolákkal.

Az eseményen a kisiskolások műsorát követően Békéscsaba polgármestere köszöntötte a a megjelenteket. Szarvas Péter elmondta, hogy a 2022/2023-as tanévben összesen 11 600 tanuló kezdi el a tanulmányait szeptember elsején Békéscsabán, ezen belül a Madách utcai iskolába 245 gyermek jár majd. A városvezető külön köszöntötte az intézmény 24 első osztályos tanulóját. A polgármester emlékeztetett, hogy ugyan a város iskolái közel egy évtizede már, hogy állami fenntartásban vannak, azonban az önkormányzat ez idő alatt sem felejtkezett el róluk.

– Minden évben számtalan példa van az együttműködésre, idén a Madách utcai iskolában is együttműködünk például az udvari kuckó rendbetételében, ehhez az önkormányzat biztosította a forrást – fogalmazott a polgármester, majd a város nevében egy ajándékcsomagot nyújtott át az elsősök osztályfőnökének.

 

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere is beszédet mondott a tanévnyitón. Fotó: behir.hu

 

A tanévnyitó ünnepségen beszédet mondott az intézmény vezetője, aki többek között az első osztályos diákokkal és szüleikkel osztott meg néhány értékes gondolatot. 

– Én már tudom, hogy nagyon jól fogjátok itt érezni magatokat, sok élmény, új barátok várnak rátok, ugyanakkor elkezdődik a mindennapi kötelesség is, a tanulás. Biztos vagyok abban, hogy a tanítónénik segítségével, valamint a szüleitek támogatásával kinyílik számotokra egy új és izgalmas világ – hangsúlyozta Petri Hajnalka.

Az intézményvezető az ünnepségen megköszönte az elmúlt tanév végén nyugdíjba vonuló intézményvezető-helyettes munkáját, majd sok sikert kívánt a posztot betöltő új kollégájának.

További programok »

Oktatás

FM: Jövőre is marad a 7,99 százalékos kamat a szabad felhasználású diákhitelnél

A kormány döntése értelmében 2024-ben is rendkívül kedvező feltételek és kamatozás mellett lesz elérhető a diákhitel a hallgatók számára annak érdekében, hogy aki akar és képes rá, az anyagi lehetőségétől függetlenül tanulhasson, végzettséget, illetve diplomát szerezhessen - jelentette be hétfői közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).
2023. december 4. 09:04
FEL