Hamarosan jön a 43. Békés-tarhosi Zenei Napok

2019. június 5. 18:50 | Gyemendi Réka

Idén is megrendezik a Békés-Tarhosi Zenei Napokat Békésen a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban. A június 15-től 30-ig tartó eseményre várnak mindenkit, aki érdeklődik a komolyzene, a néptánc vagy az irodalom iránt.

A programsorozat a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar nyitó hangversenyével veszi kezdetét június 16-án. A rendezvény fővédnöke Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár.

– A Békés Megyei Szimfonikus Zenekar és a Kossuth-díjas Muzsikás együttes közösen lép fel a rendezvényen. Ennek különlegessége, hogy Kodály illetve Bartók művei hangzanak majd el – ismertette Bagoly László, a Békés-Tarhosi Zenei Napok művészeti vezetője.

A Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális Sport- és Turisztikai Központ igazgatója a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón elmondta: az előző évektől eltérően az idei programmal nyitottak a populárisabb zene felé is, hiszen a rendezvényt a Kormorán zenekar zárja június 30-án.

– Rendszerint igen nagy tömeget mozgat meg ez a 43 éves múltra visszatekintő zenei fesztivál: tavaly csak a fellépők létszáma hétszáz fő volt, míg a látogatóké ötezer. Igyekszünk nagy művészeket elhívni, illetve fiatal tehetségeket is, akik itt tudják először megmutatni tehetségüket – fogalmazott Túri Andrea.

– A korábbiakban, amikor a békés-tarhosi diákok, valamint a volt diákok és tanárok szervezték az eseményt, akkor még teljesen a komolyzene irányába tolódott el. Ez nem gond, hiszen erre is van igény, viszont úgy gondoltuk, hogy egy kicsit könnyítünk a műsor összeállításán, hogy azok, akik a komolyzenében annyira nem képzettek, ők is jól érezzék magukat – mondta el Izsó Gábor, Békés város polgármestere.

A komolyzene mellett a fesztiválon szerephez jut például a musical, a kamarazene, valamint a kórustalálkozó is. A gyerekeket zenei táborokkal és prózaolvasással is várják.

 

További programok »

Itthon

Új kenyér ünnepe a Kistérségi Szociális Központban

A Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központban is ünnepséget rendeztek augusztus 20-a alkalmából. A vendégeket az intézmény igazgatója, valamint Békéscsaba polgármestere is köszöntötte csütörtökön, a kenyérszentelést követően pedig egy hagyományőrző népi zenés műsorral is kedveskedtek a résztvevőknek.
2019. augusztus 22. 17:42
FEL