Hajrábeli vendégsiker

2016. február 28. 09:37 | behir.hu

Keleti rangadón lépett pályára a Békéscsaba és a Debrecen a női kézilabda NB I-ben. A végig szoros találkozón a kicsit jobban koncentráló és bátrabban játszó hajdúságiak diadalmaskodtak.

A két együttes összecsapása mindig kiemelt mérkőzés, ennek megfelelően a szurkolók is kiváló hangulatot varázsoltak a városi sportcsarnokba. Az első találatot a lilamezes csabaiak szerezték, sőt, a 8. percben  Szabó Valéria góljával már 6-2-re vezettek. A Debrecen Maria Garbuz révén tartotta a lépést. A piros fehérek a 26. percben egyenlítettek, majd Sirián Szederke góljával először vezettek a mérkőzésen, így 16-15-ös előnnyel vonultak a szünetre.

A második játékrész elején Szabó Valéria találataival visszavette az irányítást a Békéscsaba, de a fordulatok nem maradtak el, a vendégek egy jó sorozattal 26-23-ra megléptek. Szabó Károly időkérése után a Csaba két perc alatt egyenlített. A hajrában újra a vendégek akarata érvényesült, és 30-28-as sikerükkel elvitték a két pontot a Viharsarokból.

- Több vállalkozó kedvet és a vagányságot vártam a csapattól, ezt hiányoltam a lányoktól a hajrában. Amit a vendégek meg mertek csinálni a végén, azt mi nem tudtuk – értékelt Szabó Károly megbízott edző. A győztes szakvezető sem volt elégedett csapatával, Anton Tiselj szerint csak amiatt nyerték meg a mérkőzést, mert fizikailag jobban felkészültek voltak, minden más játékelemben jobbnak ítélte a Békéscsabát.

A vendégek legeredményesebb játékosa Maria Garbuz lett 9 góllal, de a mérkőzés végén Kudor Kitti higgadt játéka is kellett a debreceni sikerhez. A Loki győzelmével megőrizte 6. helyét a tabellán és továbbra is jó esélye van arra, hogy a középházban szerepeljen az idei rájátszásban. A csabaiak ezzel szemben maradtak a 10. pozícióban és minden bizonnyal az alsóházban folytatják szereplésüket.

FEL