Hajrá Békéscsaba: Határozott fellépés kell az illegális szemeteléssel szemben

2023. december 18. 17:21 | Hidvégi Dávid

Megtartotta idei utolsó közgyűlés utáni tájékoztatóját a Hajrá Békéscsaba-frakció. Juhász István tanácsnok és Szigeti Béla önkormányzati képviselő elsősorban az egyik illegális hulladéklerakó felszámolását és a takarékos gazdálkodást emelte ki.

Az Árpád fejedelem téren immáron kamera figyeli a szelektív hulladékgyűjtő-szigetet, hiszen az elmúlt években több lakossági bejelentés is érkezett arról, hogy sokan illegális hulladékot helyeznek ki oda. A helyi önkormányzati képviselő elmondta, hogy a saját képviselői keretéből is áldozott a kamerarendszer megtervezésére. Szigeti Béla ismertette: a város 40 millió forintot különített el köz- és közlekedésbiztonsági céllal, amelyből térfigyelő kamerákat szerelnek fel és zebrákat létesítenek.

– Úgy érzem, hogy ezzel a probléma véglegesen még nincs megoldva. Arra számítok, hogy más hulladékszigetnél próbálják majd elhelyezni az illegális szemetet, például a Katona utcában. Ezeknek az embereknek üzenem, hogy megindítom az engedélyeztetési és tervezési eljárást, kérvényezem a kamera elhelyezését. Határozottan kell fellépni – összegezte a képviselő.

Juhász István tanácsnok arról beszélt, hogy a folyamatosan változó energiaárak miatt nehéz volt az idei költségvetés megtervezése, de végül a városnak sikerült takarékoskodnia.

– A beszámolóból megismerhettük azt, hogy az előző évi hasonló időszakhoz képest a földgázfelhasználás 13 százalékkal, míg a villamosenergia felhasználása nyolc százalékkal csökkent – hangsúlyozta.

A csütörtöki közgyűlés zárt ülésén végül nem választották meg Paláncz Györgyöt a Fidesz önkormányzati képviselőjét alpolgármesternek, akit Szarvas Péter polgármester jelölt a pozícióba. Juhász István úgy fogalmazott: a titkos szavazás után senki sem köteles nyilvánosságra hozni a szavazatát, így ezt a Hajrá Békéscsaba-frakció tagjai sem kívánják megtenni.

 

Galéria

További programok »

Önkormányzati hírek

Visszatekintő: Nagy Ferenc alpolgármester, képviselő, 10. vk. – Hajrá Békéscsaba

Öt évvel ezelőtt, 2019. október 13-án volt az előző önkormányzati választás, amikor arról döntöttünk, hogy a 2019–2024-es ciklusban kikre bízzuk a város vezetését. Most arra kértük a békéscsabai képviselő-testület tagjait, foglalják össze az ebben a ciklusban végzett önkormányzati munkájukat. Az alábbiakban Nagy Ferenc alpolgármester beszámolóját olvashatják.
2024. április 13. 15:16
FEL