Gyulai úszók is remekeltek a Margitszigeten

2020. július 28. 11:17 | Kovács Dávid

Péntektől vasárnapig a budapesti Hajós Alfréd-komplexum adott otthont a Négy Nemzet Úszóversenynek. A koronavírus-járvány utáni első nemzetközi viadalon hazánk legjobbjai mellett Ausztria, Csehország és Lengyelország csapata szerepelt. A szabályok szerint minden egyéni számban egy nemzetet két versenyző képviselt az esti finálékban.

A magyar versenyzők a délelőtti futamokban döntötték el, hogy melyik két versenyző képviseli az országot az esti döntőben. A magyar válogatott összesítésben 496 ponttal nyerte a háromnapos viadalt a 461 egységet szerző Lengyelország előtt. Ausztria 387 ponttal a harmadik helyen végzett, míg Csehország 233 pontot gyűjtve lett negyedik - számolt be a hazai szövetség hivatalos oldala.

 

Hosszú Katinka és Milák Kristóf a legjobb csapatnak járó trófeával (Fotó: Magyar Úszó Szövetség)

Hosszú Katinka és Milák Kristóf a legjobb csapatnak járó trófeával (Fotó: Magyar Úszó Szövetség)

 

A Békés megyei színeket a Gyulai Várfürdő Kft. versenyzői képviselték és az esti programokban is rajtkőre léphettek. 100 méteres mellúszás fináléjában az egri Békés Eszter ötödik lett, a 2003-as születésű Mácsok Fruzsina pedig a 8. helyen végzett. Ugyanebben az úszásnemben, a hosszabbik távon, 200 méteren Békési győzött, Mácsok pedig szintén a 8. helyet szerezte meg.

A másik gyulai versenyző Veres Laura a 4x100 gyorsváltóban Verrasztó Evelynt, Molnár Flórát és Gyurinovics Fannit kiegészítve Lengyelország mögött a 2. helyen végzett.

 

További programok »

Úszás

Így alakul a csabai úszók idei szezonja

A koronavírus-járvány alaposan fölborította a megszokott menetrendet a Békéscsabai Előre Úszó Klub életében is. A nyári korosztályos bajnokságok egy része teljesen elmaradt, másokat elhalasztottak, de több további verseny is kérdéses.
2020. augusztus 17. 14:58
FEL