Úszás: A gyulai Veres Laura Újpesten, az olimpiai bajnok Milák mellett folytatja

2021. szeptember 16. 19:18 | Kovács Dávid

A fővárosba igazol Veres Laura, aki a tokiói olimpián a 7. helyen végzett a 4x200-as női gyorsváltó tagjaként. A 16 éves úszó Virth Balázs versenyzőjeként folytatja a munkát. Az Újpestnél dolgozó szakember az olimpiai bronzérmes, világbajnok Kapás Boglárka és most már a nyáron olimpiai bajnoki címet szerző Milák Kristóf felkészülését is irányítja.

A fiatal úszó egy hete búcsúzott a Gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumtól, szeptember elsejétől a fővárosban az Újpesti Bródy Imre Gimnázium 10., sportosztályos tanulójaként, egyéni tanrendben folytatja tanulmányait - számolt be a Gyulai Hírlap.

Veres Laura a váltás okaként kiemelte, hogy Gyulán nem volt olyan edzőtársa, aki mellett megfelelően fejlődhetett volna a 2024-es párizsi olimpiáig és mint bevallotta: "András bácsival (Tóth András vezetőedző - a szerk.) sem olyan a kapcsolat, mint egy jó tanítvány és edző kapcsolata"

A 16 éves úszó Virth Balázs kezei alatt folytatja pályafutását, a szakember már hosszú évek óta az olimpiai bronzérmes, világbajnok Kapás Boglárka felkészülését irányítja. A gyulai születésű sportoló igazán erős csapatban fejlődhet, hiszen a 200 méteres pillangóúszásban olimpiai bajnok Milák Kristóf klubja közösségi oldalának csütörtöke híre szerint nyolc év után edzőt vált és a jövőben Virth Balázszsal készül tovább - írja az MTI.

 

További programok »

FEL