Úszás: A 2022-es év legjobbjait díjazták Gyulán

2023. február 9. 16:28 | Papp Ádám Sándor

Szerda délután rendezte meg évzáró ünnepségét a Gyulai Várfürdő Úszószakosztálya. Az eseményen a szakosztály vezetői értékelték a 2022-es esztendőt, valamint díjazták a legjobb úszóikat.

Eredményes évet tudhat maga mögött Cseresznyés Petra. A fiatal úszó a 2022-es esztendő elején Prágában a Négy Nemzet Kupán egy aranyat, két ezüstöt és egy bronzérmet szerzett. Cseresznyés Petra augusztusban a Serdülő Országos Bajnokságon 50 méter háton második helyen végzett, majd decemberben is több éremmel tért haza Szegedről.

– Decemberben volt a Rövid Pályás Úszó Országos Bajnokság, ahol 50 méter háton első lettem, 100 méter hátúszáson második, míg 200 méteren harmadik helyen végeztem. Összességében nehezen indult az év, de a végére jól sikerült, ezért elégedett vagyok a tavalyi teljesítményemmel – fogalmazott az úszó.

Tóth András vezetőedző arról beszélt, hogy sikeres évet tudhatnak maguk mögött és bízik abban, hogy a szakosztály úszói 2023-ban is hasonló eredményeket érnek el.

– Nagyon örülök, mert picit féltünk a 2022-es évtől, hiszen az egyik legjobb versenyzőnk eligazolt a klubtól, ezzel űrt hagyva maga mögött. Úgy gondolom, hogy ennek ellenére nagyon jó helyezéseket tudhatunk magunkénak és válogatott szintű versenyzőt tudtunk felmutatni Cseresznyés Petra személyében, aki magyar bajnoki cím mellett több számban dobogós helyezést tudott elérni. Továbbá más versenyzőnk is több számban tudtak a döntőben szerepelni – emelte ki a szakember.

Az eseményen Kónya István, Gyula alpolgármestere köszönetét fejezte ki a fiatalok felé, akik jó eredményeket értek el az országos megmérettetéseken. Az évzárón az is elhangzott, hogy a szakosztály úszói 25 méteres tanuszodában végzik a napi munkát, de a vezetőség bízik abban, hogy szeptembertől újra rendelkezésükre áll majd az 50 méteres medence is. Az esemény zárásaként a jelenlévő versenyzők trófeákat és ajándékcsomagot kaptak eredményeik elismeréseként.

Galéria

További programok »

FEL